Filip En Mathilde (2)

Hier wandelen Filip en Mathilde met de kinderen

Belgische royals zetten traditie voort met een echte gezinsvakantie, die lastig in te plannen zal zijn geweest.

Het is paasvakantie in België en dan hebben ook de royals vrij. Filip, Mathilde en de kinderen zijn in Spanje, waar ze hun pelgrimstocht naar bedevaartsoord Santiago de Compostela voortzetten.

Loopje

De Camino is een populair loopje, dat mensen van over de hele wereld trekt, en dus ook Belgische royals. Die nemen al sinds 2017 deel, behalve dan toen dat niet kon wegens corona.

De agenda van koning Filip en koningin Mathilde is tot 11 april leeg. De schoolvakanties van Elisabeth – zij studeert Geschiedenis en Politiek aan de Universiteit van Oxford -, Gabriël, Emmanuel en Eléonore vallen ook mooi samen. Daardoor het koninklijke gezin genieten van een gezamenlijke vakantie.

El Bierzo

Het gezin reisde met een groep vrienden naar El Bierzo om hun pelgrimstocht langs de Camino de Santiago, die zij zes jaar geleden in Navarra zijn begonnen, voort te zetten. De verschillende lijfwachten en Spaanse veiligheidsagenten die toezicht houden op hun route, verraden de aanwezigheid van de koninklijke familie aan andere reizigers.

Vooral koningin Mathilde heeft zich de afgelopen jaren laten kennen als een echte wandelaar. Maar vlak ook Elisabeth niet uit. Zij maakt in Oxford deel uit van een succesvol roeiteam.

Tip van de redactie

fitbit
BESTEL HIER

HLN

#Royaltynl