Filip En Mathilde (2)

Hier wandelen Filip en Mathilde met de kinderen

Belgische royals zetten traditie voort met een echte gezinsvakantie, die lastig in te plannen zal zijn geweest.

Toen er in het voorjaar in België een schoolvakantie was, hadden ook de royals vrij. Filip, Mathilde en de kinderen gingen naar Spanje, waar ze hun pelgrimstocht naar bedevaartsoord Santiago de Compostela voortzetten. Een beroemde tocht, die niet makkelijk is en een flinke conditie vereist.

Santiago Filip En Mathilde wandelsite pelgrims
Santiago de Compostela

Pelgrims Filip en Mathilde

De Camino is een populaire wandeltocht, die mensen – pelgrims – van over de hele wereld trekt, en dus ook Belgische royals. Die nemen al sinds 2017 deel, behalve dan toen dat niet kon wegens corona. Maar onlangs hervatten Filip en Mathilde weer hun pelgrimstocht naar het Spaanse bedevaartsoord Santiago de Compostela.

Lees ook: Spaans koninklijk gezin aanwezig bij viering beschermheilige Santiago

De agenda van koning Filip en koningin Mathilde was voorlopig even leeg. De schoolvakanties van Elisabeth – zij studeert Geschiedenis en Politiek aan de Universiteit van Oxford -, Gabriël, Emmanuel en Eléonore vielen ook mooi samen. Daardoor het koninklijke gezin genieten van een gezamenlijke wandelvakantie. Dat werd dus deze uitdagende wandeltocht.

Wandelen met het hele gezin

Het gezin van Filip en Mathilde reisde met een groep vrienden naar El Bierzo om hun pelgrimstocht langs de Camino de Santiago, die zij zes jaar geleden in Navarra zijn begonnen, voort te zetten. De aanwezigheid van verschillende lijfwachten en Spaanse veiligheidsagenten die toezicht hielden op hun route, verraadde de aanwezigheid van de koninklijke familie aan andere reizigers. Het bleef natuurlijk wel een koninklijke wandeltocht.

Lees ook: leuk! Filip en Mathilde spontaan aan de wandel

Wandelsite Filip En Mathilde Royalty santiago de compostela wandelen
Hier komen de pelgrims aan

Vooral koningin Mathilde heeft zich de afgelopen jaren laten kennen als een echte wandelaar. Maar vlak ook Elisabeth niet uit. Zij maakte in Oxford deel uit van een succesvol roeiteam. Ook zin om te wandelen zoals Filip en Mathilde? In België en Nederland vind je prachtige wandelroutes. En interesse in lopen naar Santiago? Klik dan hier.

Lees ook: Friso leeft voort in zijn dochters

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

TEKST ROYALTYNL

BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl