Switzerland Ioc Session Candidates Winter Olympics 2026

Victoria: ‘ga lekker op vakantie in eigen land’

Je wist misschien al dat de Zweedse royals iedere zomer samen heerlijk vakantie vieren op het eiland Öland. Kroonprinses Victoria vindt dat meer mensen vakantie zouden moeten vieren in eigen land.

Ze komt er al van jongs af aan. En omdat ze op 14 juli jarig is, wordt ook haar verjaardag vrijwel altijd op het eiland gevierd. Doorgaans wordt groot uitgepakt. Victoria is dol op haar land en zegt dat er genoeg te ontdekken en beleven valt als je kiest voor een vakantie in eigen land.

“Ik heb mijn zomers altijd doorgebracht op Öland, het ligt me daarom aan het hart”, vertelt de kroonprinses in een interview met een Zweeds weekblad. Ze heeft met haar man Daniel en hun kinderen Estelle en Oscar een eigen villa, vlakbij de grotere vakantiewoning van haar ouders, koning Carl Gustaf en koningin Silvia. Ze denkt dat er veel kansen liggen om het eigen land beter te leren kennen. “Er valt in Zweden veel te beleven”, zo zegt ze.

Tussen 2017 en 2019 gaf Victoria al eens het goede voorbeeld door in iedere provincie die Zweden heeft, te gaan wandelen. Ze zag dit meteen als een prima manier om niet alleen maar binnen in het paleis te zitten. Onlangs deelden haar broertje Carl Philip en zijn vrouw Sofia ook al tips over mooie plekken in Zweden. En ze beloofden zelfs om regelmatig te updaten en dus steeds nieuwe plekjes te delen waar je fijn kunt wandelen. Dat deden ze daarna ook echt.

Lees ook:

Drieluik: prinsessen die we beter willen leren kennen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA. Instagram @kungahuset