Drieluik: prinsessen die we beter willen leren kennen

Soms komt er een naam van een royal voorbij die je absoluut wel herkent, maar niet helemaal kunt plaatsen. Omdat ze relatief weinig openbare functies vervullen, of omdat ze in het buitenland wonen. Wij zoomen in ons drieluik in op: Viktória, Annemarie en Benedikte.

Vorige week maakten we beter kennis met Viktória, de vrouw van prins Jaime. En deze week staan de spotlights op Annemarie.

Annemarie is sinds 2010 getrouwd met prins Carlos. En Carlos is natuurlijk de oudste zoon van prinses Irene, en haar toenmalige echtgenoot Carel Hugo van Bourbon-Parma. Hij overleed in 1981 en was hertog van Madrid. Irene en haar kinderen hebben jarenlang in Spanje gewoond.

Annemarie heet voluit Annemarie Cecilia Gualthérie van Weezel. Ze komt uit Den Haag. En is journalist van beroep. Ze werkte onder meer op de politieke redactie van de NOS. En heeft ook een boek over politici op haar naam staan: De smaak van de macht: gesprekken met oud-premiers. Ze is van de Nederlandse prinsessen geen prinses die dikwijls op de voorgrond treed. Vorige maand kwam ze toevallig weer eens in het nieuws omdat ze naar Italië afreisde voor de uitvaart van een peettante van haar oudste dochter.

En die oudste dochter heet Luisa. Luisa Irene zelfs, dus een duidelijke vernoeming van oma Irene. Luisa is met haar 8 jaar de oudste telg, daarna volgt zusje Cecilia (7) en broertje Carlos (Carlos Enrique Leonard), die eind deze maand 5 jaar wordt. Het gezin woont in Den Haag. En is doorgaans erg op hun privacy gesteld.

Annemarie En Carlos
Annemarie En Carlos 2
Annemarie En Carlos 3

Lees ook:

Feitjes & weetjes over Luana en Zaria

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP, Jeroen van der Meyde / PPE Agency