Onzeker Koningin

Híerom is Máxima geregeld onzeker

Koningin Máxima lijkt stevig in haar schoenen te staan, maar toch is er één ding waar ze geregeld onzeker over kan worden. Wat is dat precies? 

Vroeger mocht je als royal niet je gevoelens aan de buitenwereld tonen. Was je verdrietig of zat je niet lekker in je vel? Dat maakte niet uit. Je moest altijd vrolijk blijven lachen. Tegenwoordig is dat anders, een royal is vaak juist populairder als hij of zij iets zegt over zijn of haar privéleven. Koningin Máxima is hier een goed voorbeeld van, zij deelt geregeld iets over haar gezin.  

Onzeker over moederschap

Naast koningin en stijlicoon is Máxima ook moeder van drie dochters. Onzekerheid hoort bij het opvoeden, maar je zou haast denken dat een koningin daar geen last van heeft. Wel dus, dit vertelde de koningin tijdens een werkbezoek aan Almere, waar ze ging breien en punniken met oudere bewoners uit het stadsdeel Almere Haven. 

Lees ook: Koningin Máxima vindt dat déze dochter het meest op haar lijkt

Queen Maxima Of The Netherlands Visits Almere Haven
Máxima tijdens haar bezoek aan Almere Haven

Moederlijke zorgen

Na het punniken en breien, bezocht de koningin ook nog een organisatie voor buitenschoolse activiteiten in dezelfde stad. Ze liet tijdens haar toespraak het volgende los over het moederschap en ook vertelde ze waarom ze geregeld onzeker is: “Ik als ouder heb ook altijd de angst: heeft mijn kind wel de juiste vrienden? Komen ze niet in verkeerde groepjes terecht? Doen ze wel de juiste dingen?” Ze deelt hiermee de onzekerheid die veel moeders en ook vaders hebben tijdens het opvoeden. 

Lees ook: Eloise over Instagram: “Ik ontvolg mensen die mij onzeker maken”

Goede begeleiding

Volgens koningin Máxima is het dan ook belangrijk om kinderen een goede begeleiding te geven en veel met ze te praten. Op die manier weet je pas echt wat er in die koppies afspeelt. Gelukkig worden de kinderen van koningin Máxima en koning Willem-Alexander steeds ouder en zelfstandiger, waardoor haar onzekerheid hopelijk naar de achtergrond zal verdwijnen. 

Tip van de redactie

In Beatrix – Dwars door alle weerstand heen ontrafelt Jutta Chorus het turbulente tijdperk van Beatrix na 2000. Tussen koninklijke rust en ongekende uitdagingen, toont deze vorstin veerkracht en vastberadenheid. Wat waren haar offers? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl

Jutta Chorus