Eloise Selfie 4

Eloise over Instagram: ‘‘Ik ontvolg mensen die mij onzeker maken’’

De 19-jarige gravin Eloise heeft een manier gevonden om te kunnen omgaan met de ‘perfecte plaatjes’ die worden gedeeld op social media. In Tijd voor MAX vertelde de oudste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien dat ze mensen die haar onzeker maken ontvolgt.

“Ik ben ook maar een jong meisje, dus natuurlijk ben ik ook onzeker over dingen. Op social media krijg je zo vaak perfecte dingen te zien”, vertelde ze aan de talkshowtafel. “Je moet je bedenken dat het een momentopname is van iemand. En hoe ik daarmee omga is wel echt mensen ontvolgen waarvan ik de hele tijd denk: jij bent zo mooi, was ik maar zo.” Want dat is volgens de gravin niet goed. “Heel de tijd iets anders willen zijn dan dat je eigenlijk bent. Waarom zou je iemand volgen waarmee je jezelf alleen maar gaat vergelijken?”

Volgende week brengt Eloise haar eerste boek uit. In de lifestylegids Learning By Doing geeft de ‘gravinfluencer’ antwoorden op vragen die ze van haar volgers krijgt over onder meer kleding, het studentenleven, op kamers gaan en voeding. Tijdens het schrijven van het boek is ze een beetje geholpen door haar ouders, vertelde ze. “Mijn moeder heeft veel ervaring met boeken schrijven dus zij was heel kritisch op de taal”, zegt ze over Laurentien. “Maar echt alleen maar goeie kritiek. Dus dat is heel fijn om te hebben.”

“Ik ga niet vertellen: dit is hoe het moet”, benadrukte de oudste kleindochter van prinses Beatrix. “Ik maak ook gewoon fouten. Ik ben net 19 dus ik doe ook maar wat.” Voor Eloise was het donderdag de eerste keer dat ze aan tafel zat in een talkshow. En dat is haar goed bevallen. “Het is helemaal leuk”, zei ze. “Een hele fijne sfeer hier.”

LEES OOK:

Zo herdenken Charles en Camilla honderdste geboortedag prins Philip

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Instagram @eloisevanoranje.