Margriet En Pieter Van Vollenhoven 57 Jaar Getrouwd

Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven zijn vandaag 57 jaar getrouwd

Prinses Margriet (80) en Pieter van Vollenhoven (84) zijn vandaag 57 jaar getrouwd. Royalty Online blikt terug op de begindagen van dit sprookjeshuwelijk.

De verwachtingen waren destijds ook niet hoog gespannen, maar Margriet en Pieter hebben inmiddels een van de langst durende huwelijken uit de Oranje-historie. Alleen koningin Juliana en prins Bernhard waren langer samen, 67 jaar. In de 19e eeuw waren prins Frederik (broer van koning Willem II) en zijn vrouw prinses Louise 45 jaar gehuwd.

Margriet En Pieter Van Vollenhoven Verloofd
Margriet En Pieter Van Vollenhoven Verloofd

De ontmoeting

Het huwelijk van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven – de twee hadden elkaar tijdens hun studie in Leiden ontmoet, waar ze allebei rechten studeerden – was in die tijd baanbrekend. Een prinses hoorde in die tijd met iemand van adel te trouwen. De realtie tussen de twee bleef dan ook lang geheim voor de buitenwereld. Koningin Juliana was gelukkig op de hand van haar dochter en in een interview zei Pieter van Vollenhoven later dat hij zijn huwelijk aan haar te danken had. Nou ja, en aan Margriet natuurlijk, die als een blok viel voor de jonge rechtenstudent en er in bleef geloven dat ze ooit samen zouden zijn.

Margriet En Pieter Van Vollenhoven Trouwfoto
Margriet En Pieter Van Vollenhoven Trouwfoto
Margriet En Pieter Van Vollenhoven Margritet
Margriet En Pieter Van Vollenhoven

In de volgende generatie Oranjes was het daarna een stuk gemakkelijker om met een ‘burger’ thuis te komen. Uiteindelijk zijn alle kinderen van Margriet en koningin Beatrix met burgers getrouwd.

Lees ook: hoe Diana Spencer na haar dood ene influencer werd

Margriet En Pieter Van Vollenhoven Royalty
Margriet En Pieter Van Vollenhoven

Kinderen

De twee kregen vier zonen: Maurits, Bernhard, Pieter-Christiaan en Floris. En ze hebben inmiddels elf kleinkinderen. Op alle foto’s die van de twee en hun familie worden genomen, zie je iedereen stralen. Een geluk dat al 57 jaar duurt.

Margriet En Pieter Van Vollenhoven Paraplu
Margriet En Pieter Van Vollenhoven Paraplu

De trouwjurk

Het is al jaren een vast ritueel op de verjaardag van de trouwdag dat prinses Margriet, zo heeft ze eens verteld, haar trouwjurk weer aantrekt. Die past ook na 57 jaar nog prima, al heeft de prinses de jurk zelfs een paar keer moeten innemen.

Margriet En Pieter Van Vollenhoven Dubbel
Margriet En Pieter Van Vollenhoven Koets

Lees ook Heeft prinses Amalia de liefde gevonden in spanje?

Tip van de redactie

Ontdek de charme van het Nederlandse koningshuis met de exclusieve Royal Press Europe kalender 2024! Inclusief prachtige Oranjefoto’s én 20 bonuskaarten. Een must-have voor elke royal-liefhebber. Voor meer informatie klik op onderstaande button.