Margriet en Pieter kijken uit naar jubileum

Als prinses Margriet begin jaren zestig een andere brillenverkoper had gehad, dan was ze nooit getrouwd met Pieter van Vollenhoven. Dat zegt Van Vollenhoven schertsend in een exclusief interview met maandblad Royalty dat woensdag uitkomt.

Hoofdredacteur Marc van der Linden had eerder deze maand in Den Haag een uitvoerig gesprek met prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven ter gelegenheid van hun gouden bruiloft op 10 januari. Aan de hand van foto's doorliep het tweetal hun levensloop. "Als je sommige foto's ziet dan denk je: die prinses had naar Specsavers gemoeten. En dan had ze daarna vast een andere man gevonden", aldus Van Vollenhoven. Zijn vrouw riep hem lachend tot de orde. "Schat, zullen we het even serieus houden?"

Het gouden bruidspaar sprak onder meer openhartig over de begintijd van hun relatie, waarop destijds niemand eigenlijk zat te wachten, over het gezinsleven en het werk voor Rode Kruis en de lange weg naar de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Cruise
Van Vollenhoven bekende dat zijn adviezen niet altijd in goede aarde vielen. "Dat maakte mijn leven wel eens ingewikkeld. Dat je voor iets streed waar de ministers geen zin in hadden." En de rest van de koninklijke familie ging vaak ook niet aan zijn kant staan. "Voor de prinses was het soms ingewikkeld om niet bij de strijd betrokken te worden." Margriet beaamde dat. "Ja dat was soms lastig."

De trouwdag wordt privé gevierd met de kinderen en met het bruidspersoneel van vijftig jaar geleden. Later in het jaar gaan Margriet en Pieter met kinderen en kleinkinderen op cruise in het Caribisch gebied. Daarnaast wordt er in maart een klein symposium gehouden over de onderwerpen die beiden met elkaar hebben verbonden. "We gaan terug naar onze roots, naar Leiden waar we elkaar hebben leren kennen. We vinden het aardig om eens terug te gaan naar de plek waar alles is begonnen", aldus Van Vollenhoven.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen