Prinses Alexia Gek Op Jongens

Foto’s: vandaag blaast prinses Alexia alweer 19 kaarsjes uit

Het is feest op Paleis Huis ten Bosch: Prinses Alexia viert vandaag haar verjaardag. De middelste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima mag negentien kaarsjes uitblazen.

Alexia Juliana Marcela Laurentien, zoals de prinses voluit heet, werd op 26 juni 2005 geboren in Den Haag. Ze is na haar zus Amalia (18) de tweede in de lijn van troonopvolging. Na haar werd prinses Ariane (15) geboren.

Prinses Alexia woont momenteel in Nederland, nadat ze in de zomer van 2023 haar International Baccalaureate-diploma behaalde aan het United World College of the Atlantic in Wales. Sinds haar afstuderen woont ze weer bij haar ouders in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag

Alexia weet nog niet waar ze gaat studeren volgend schooljaar. Dat heeft ze begin deze maand bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse zomerfotosessie. Ze laat tijdens het persmoment weten dat ze zich bij verschillende universiteiten heeft ingeschreven. Eerder werd bekendgemaakt dat Alexia waarschijnlijk in Groningen zou gaan studeren. Dagblad van het Noorden ontdekte dat in het adressenbestand van de RUG een mailadres te vinden was dat alleen van de prinses kan zijn. Alexia geeft aan dat ze zich inderdaad ook in Groningen heeft ingeschreven. Of daar de keuze op gaat vallen, weet ze ‘echt nog niet’. “Wij zouden het ook echt heel graag willen weten”, voegt koning Willem-Alexander daaraan toe.

Lees ook: Aha, dus dit deed prinses Alexia in haar tussenjaar

De tweede dochter van het koningspaar is inmiddels opgegroeid tot een zelfstandige, jongvolwassen vrouw. Ze lijkt behoorlijk haar vrouwtje te staan in de spotlights. Prinses Alexia is door de jaren heen waarschijnlijk al duizenden keren op de foto gezet. Ter ere van haar verjaardag zijn dit een aantal memorabele foto’s op een rijtje:

Ri260602
Prinses Máxima beviel om 14.40 uur van prinses Alexia van 3490 gram en met een lengte van 50 cm.
Tavernelle Kh Sessie
 Willem-Alexander, Máxima en prinses Alexia poseren bij het vakantiehuis Roca Dei Draconie in het Italiaanse Tavernelle.
Vancouver Olympische Spelen Maxima
Prinses Alexia po de tribune tijdens de Vancouver Olympische Spelen 2010
Maxima Alexia 2013
Máxima en Alexia in 2013
Prinses Alexia Dit Wist Je Nog Niet Over Haar

Lees ook: Partyprinses Alexia is gek op jongens, zegt deze royalty watcher

Alexia In De Koets Foto 2
Prinsjesdag
Alexia Anp

Lees ook: Producent serie Máxima zoekt lookalikes van Amalia, Alexia en Ariane

Alexia
Prinses Alexia doopt zaterdag 9 september sleephopperzuiger Vox Alexia van Van Oord in Rotterdam.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: ANP/GETTY IMAGES