Amalia Elisabeth

Amalia schittert op verjaardag Deense prins Christian

Feest in Denemarken! Prins Christian viert namelijk zijn achttiende verjaardag. De prins is tweede in de lijn van troonopvolging.

Dan is het niet meer dan logisch om koninklijke gasten te ontvangen uit heel Europa. En het festijn wordt gevierd met een groots gala, waar de jonge generatie goed vertegenwoordigd is. Uiteraard is onze prinses Amalia van de partij. Ook prinses Elisabeth en prinses Ingrid-Alexandra zijn aanwezig.

Royal blue

Ze straalt in een prachtige royal blue jurk die volgens verschillende website van Belgische afkomst is. Voor deze speciale gelegenheid heeft de kroonprinses ook enkele opvallende sieraden tevoorschijn gehaald. Het zijn vooral de juwelen van Amalia die de aandacht trekken. De tiara bevat verschillende saffieren die koning Willem III in 1879 aan Emma schonk als huwelijksgeschenk.

Something old

Voor het collier zijn eveneens juwelen van Wilhelmina gebruikt. Dit is niet de eerste keer dat we het collier te zien krijgen. Amalia is duidelijk in mama’s kast gaan kijken. Koningin Maxima droeg het namelijk ook al eens tijdens een evenement in 2017.

Royal gasten

Naast diverse Deense leeftijdsgenoten, is ook de Zweedse prinses Estelle, vergezeld door kroonprinses Victoria, aanwezig op het feest. Bovendien prijken ook de Noorse prinses Ingrid Alexandra, de Belgische prinses Elisabeth, prins Charles van Luxemburg en de Zweedse prinses Estelle op de gastenlijst. Opvallend afwezig is prinses Leonor van Spanje binnen deze nieuwe generatie van koninklijke gasten.

Royalty’s favoriet

In Amalia onthult Claudia de Breij een persoonlijk portret, geleid door gesprekken over koningschap, passies en de uitdagingen van sociale media. Met unieke foto’s uit Amalia’s privéarchief. Een bijzondere reis dichtbij de prinses. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

#Royaltynl
Beeld: NLBeeld