Mathilde, Elisabeth, Eleonore

Profiel: prinses Elisabeth van België

Als de oudste van de 4 kinderen van Filip en Mathilde is Elisabeth kroonprinses. Maar ze is nog zoveel meer! Wij maakten een profiel van prinses Elisabeth van België.

Prinses Elisabeth van België heeft veel in haar mars. Elisabeth combineert haar eigen pad met dat van de meer traditionele keuzes die je binnen Europese koningshuizen kunt verwachten. We zetten vandaag de spotlight op deze sympathieke jonge royal.

Oktober

Elisabeth is een najaarskind. Geboren middels een keizersnede op 25 oktober 2001. Haar voornamen zijn Elisabeth Thérèse Marie Hélène. Die laatste is een verwijzing naar een zus van moeder Mathilde en dus een tante van Elisabeth.

Nederlands

Net als vele van haar familieleden deden, volgde ook Elisabeth onderwijs aan het Sint-Jan Berchmanscollege in Brussel. Bijzonder is wel dat zij als eerste toekomstig vorstin haar scholing volledig in het Nederlands kreeg. Voorheen was dat altijd Frans. Ook Elisabeths nanny’s spraken Nederlands met haar. Een duidelijke shift binnen het Belgische koningshuis.

Koninklijke Militaire School

Nog zo’n opmerkelijk keuze, die respect afdwong bij haar land- en leeftijdgenoten; Elisabeth koos ervoor om een 1-jarige opleiding te volgen aan de Koninklijke Militaire School. Dit deed ze ná het afronden van de laatste 2 middelbare schooljaren aan het bekende Atlantic College in Wales. De school waar ook Alexia studeerde en haar diploma behaalde.

Publieke verschijningen prinses Elisabeth van België

De kroonprinses verricht vrijwilligerswerk. En is met regelmaat samen met haar ouders te zien, voor vieringen, werkbezoeken en zelfs al een opening van een ziekenhuis dat naar haar werd vernoemd. Het Prinses Elisabethziekenhuis, een kinderziekenhuis. Dat was in 2011 en daar gaf zij meteen haar eerste speech. Best knap voor een (toen) 9-jarige!

Maar er is meer

Elisabeth maakt zoals gezegd absoluut ook eigen keuzes. Ze is volgens anderen bijzonder creatief en heeft een grote voorliefde voor tekenen en lezen. Ze speelt piano en heeft een balletopleiding gevolgd. Daarnaast doet ze aan zwemmen, zeilen, tennis, fietsen en skiën. Echt leuk is dat de jonge prinses steeds meer een eigen stempel drukt op fashion choices. Gewaagd kunnen we het niet direct noemen, kleurrijk en modern zeker wel. Hieronder enkele outfits waarmee ze weleens thuis zou kunnen gaan horen in dat befaamde rijtje van royal fashionista’s.

Beeld: Instagram @belgianroyalpalace

#Royalty NL