Dennis Aminah 2

Alles over Dennis Verbaas, die met een Maleisische prinses trouwde

Je las eerder deze week dat Dennis, samen met zijn vrouw, een klein feestje van de Maleisische koningin mocht bijwonen. Verder komt er slechts mondjesmaat nieuws over deze royals naar buiten. Wat weten we wél over Dennis?

Het lijkt wel een sprookje. Een Nederlandse jongen die het in zich heeft het ver te schoppen als voetballer. Hij blijkt echter een zwak hart te hebben en een professionele carrière in de topsport zit er niet in. Toch blijft hij aan de slag in de sportwereld, hij gaat de marketing doen voor onder meer een voetbalelftal in Maleisië. Waar hij prinses Aminah ontmoet. Ze worden verliefd, trouwen en afgelopen winter is hun eerste kindje geboren: een dochter.

Leukste feitjes

Dennis had niet ‘Nederlandser’ kunnen opgroeien: hij komt uit Lisse en zijn vader is bloembollenhandelaar. Wat weten we nog meer over hem? De leukste feitjes op een rij!

De volle naam van zijn vrouw is Tunku Tun Aminah Maimunah. En Dennis zelf is in Maleisië omgedoopt tot Dennis Muhammad Abdullah.

Een echte koning en koningin zijn zijn schoonouders (momenteel) niet, Aminah’s vader is sultan. Sultan van de regio Johor. Grappig genoeg kan zijn schoonvader zomaar wél koning worden. In Maleisië wisselen de 9 sultans van het land iedere 5 jaar die titel.

Dennis is op 1 mei geboren en is 31 jaar. Aminah is 34 jaar.

Hij werkte ook een tijdje als model. In de foto-slider bij dit artikel zie je een typische modellenfoto van hem uit die periode.

Er zijn maar weinig momenten waarop Dennis direct met de pers praat of mag praten. In een interview zei hij ooit over Aminah: “Ze is heel lief, heel gevoelig. Aminah heeft een sterke band met haar familie, net als ik heb met mijn familie in Nederland.”

Zijn schoonvader, sultan Ibrahim Ismail, is een groot liefhebber van motors. Het is niet bekend of hij en Dennis er weleens samen op uittrekken per motor.

Malaysia Princess Engagement
Dennis Aminah 2
Dennis Verbaas 2

Beeld: ANP/EPA