Dennis Verbaas en Aminah

Schoonvader van prins Dennis wordt koning

Dennis Verbaas is een Nederlander die bekend is geworden door zijn huwelijk met de Maleisische prinses Tunku Tun Aminah Maimunah Iskandariah. Zij is de dochter van sultan Ibrahim Ismail van Johor. En laat hij nou komend jaar koning van Maleisië worden. Dit weten we over Dennis.

Het lijkt wel een sprookje. Een Nederlandse jongen die het in zich heeft het ver te schoppen als voetballer. Hij blijkt echter een zwak hart te hebben en een professionele carrière in de topsport zit er niet in. Toch blijft hij aan de slag in de sportwereld, hij gaat de marketing doen voor onder meer een voetbalelftal in Maleisië. Waar hij prinses Aminah ontmoet. Ze worden verliefd, trouwen en daarna werd hun eerste kindje geboren: een dochter, Laila Sofiah.

Lees ook: prinses Aminah is jarig

Hij bekeerde zich op 31 mei 2015 tot de islam en nam de naam Dennis Muhammad Abdullah aan. Hij kreeg in 2019 de adellijke aanspreektitel Dato. Eerder kreeg hij twee jaar lang les in de islam en de cultuur van Maleisië. Een land waar hij het, nu hij er zo lang woont, prima naar zijn zin heeft.

Koningshuis van Maleisië

Het koningshuis van Maleisië zit anders in elkaar dan veel andere koningshuizen. Maleisië heeft dertien staten waarvan negen een eigen sultan hebben. Die sultans kiezen met elkaar een van hen die daarna vijf jaar lang koning mag zijn. Die wordt in Maleisië Yang di-Pertuan Agong genoemd. Heel verrassend is de verkiezing niet trouwens, want de sultans rouleren. Meestal is dus al voor de verkiezing bekend wie de volgende vijf jaar koning zal zijn.

Lees ook: Eloise van Oranje zes weken zonder alcohol

Groot nieuws

Eind oktober 2023 werd bekend dat de schoonvader van Dennis gekozen is om de komende vijf jaar koning te zijn. Op 31 januari 2024 is het zo ver. Wij verheugen ons nu al op de prachtige foto’s die zeker zullen volgen bij de inauguratie.

Leukste feitjes

Dennis (Lisse, 1 mei 1989) had niet ‘Nederlandser’ kunnen opgroeien: hij komt uit Lisse en zijn vader is bloembollenhandelaar. Wat weten we nog meer over hem? De leukste feitjes op een rij!

De volle naam van zijn vrouw is Tunku Tun Aminah Maimunah. En Dennis zelf is in Maleisië omgedoopt tot Dennis Muhammad Abdullah.

Een echte koning en koningin zijn zijn schoonouders (nog) niet, Aminah’s vader is sultan. Sultan van de regio Johor. Maar op 31 januari 2024 wordt hij officieel koning van Maleisië voor de komende vijf jaar. Hij vervangt dan Sultan Abdullah Sultan Ahmad Shah.

Hij werkte ook een tijdje als model. In de foto-slider bij dit artikel zie je een typische modellenfoto van hem uit die periode.

Er zijn maar weinig momenten waarop Dennis direct met de pers praat of mag praten. In een interview zei hij ooit over Aminah: “Ze is heel lief, heel gevoelig. Aminah heeft een sterke band met haar familie, net als ik heb met mijn familie in Nederland.”

Zijn schoonvader, sultan Ibrahim Ismail, is een groot liefhebber van motors. Het is niet bekend of hij en Dennis er weleens samen op uittrekken per motor.

Malaysia Princess Engagement
Dennis Aminah 2
Dennis Verbaas 2

Beeld: ANP/EPA