Grimaldi Royalty Monaco

Wie is de mysterieuze zoon van Albert van Monaco?

Ondanks zijn huidige rol als toegewijde huisvader, was prins Albert van Monaco in zijn verleden betrokken bij een aantal schandalen en had hij een reputatie als vrouwenversierder.

Geheime relatie

Zo kreeg hij dochter Jazmin Grace Grimaldi met serveerster Tamara Rotolo, en onderhield hij lange tijd een geheime relatie met Nicole Coste, een stewardess. Uit deze relatie werd zoon Alexandre geboren op 24 augustus 2003.

Officiële erkenning van Albert

Hoewel de prins zich onmiddellijk na de geboorte van zijn zoon over Alexandre ontfermde, duurde het nog enkele jaren voordat hij officieel erkende dat Alexandre inderdaad zijn zoon was. Pas toen Nicole Coste haar kant van het verhaal uitvoerig toelichtte in een groot interview met Paris Match, gaf Albert zijn toegeving.

Aangezien Alexandre als een buitenechtelijk kind is geboren, heeft hij geen officiële aanspraak op de troonopvolging van Monaco. Dit is in overeenstemming met de Monegaskische wetgeving, die stelt dat een buitenechtelijk kind van een regerende prins alleen aanspraak kan maken op de troon als de prins daadwerkelijk met de moeder van het kind is getrouwd. Desalniettemin kunnen zowel Jazmin als Alexandre rekenen op een royale toelage van hun vader, zoals hij in een eerdere verklaring heeft toegegeven.

“"Ik ben niet onwettig"”

– Alexandre Grimaldi

Op zijn 20e verjaardag op 24 augustus sprak Alexandre openhartig over zijn relatie met zijn vader Albert. Zo vertelt hij in een interview met het Franse blad Point de Vue dat hij door de media een ‘buitenechtelijke zoon’ wordt genoemd, maar dat vindt hij niet terecht. “Ik ben niet ‘onwettig'”, zegt hij in het interview. “Toen ik geboren werd, was geen van m’n ouders betrokken bij een ander huwelijk en ze hebben geen overspel gepleegd. Dat woord (buitenechtelijk red.) gebruiken is beledigend.” Bovendien bevestigt Alexandre dat zijn vader hem heeft erkend zonder dat er externe druk op stond. “Ik ben geheel vrijwillig erkend door mijn vader toen ik een baby was. Niet via de rechter of de pers die hem daartoe hebben aangezet.” 

Lees ook: Charlène en de vloek van de Grimaldi’s

In de spotlight

In de afgelopen jaren zijn Nicole Coste en Alexandre steeds actiever geworden in de openbaarheid en wordt de jonge Monegask steeds vaker gezien op jetset-feestjes. Zo woonde hij onlangs de tachtigste verjaardag van Mick Jagger bij en post Alexandre op zijn Instagram dat hij een van de genodigden bij een modeshow van Louis Vuitton eerder dit jaar.

#Royaltynl, Beeld: Getty Images/Point de Vue

Leestip

BESTEL HIER