Koninklijke Familie Denemarken Koningin Mary Jarig

Zó viert koningin Mary van Denemarken haar 52ste verjaardag

Op 5 februari wordt koningin Mary van Denemarken 52 jaar. De eerste verjaardag die ze als koningin van de koninklijke familie gaat vieren.

De koningin van Denemarken, koningin Mary, viert haar verjaardag natuurlijk in grootse stijl. Twee jaar geleden, toen zij vijftig werd, begon het officiële programma voor de verjaardag als op 27 januari. Aan de vooravond van de verjaardag zelf vond een galadiner plaats op kasteel Rosenborg. Dit jaar is het extra feestelijk natuurlijk. Omdat Mary koningin is.

Vlaggen voor koningin Mary

Denemarken Koninklijke Familie
Denemarken Koninklijke Familie

Op alle overheidsgebouwen zullen op haar verjaardag vlaggen wapperen. “Een heel bijzondere verjaardag, dat moet gevierd worden,” schrijft de Deense pers. Koning Frederik was op officiële missie in Polen, maar hij keerde op 2 februari terug naar Denemarken om de verjaardag in familiekring voor te bereiden.

Verjaardag koningin Mary

Mary zal haar 52ste verjaardag in huiselijke kring vieren, waarschijnlijk in Frederik VIII’s Paleis op Amalienborg. Uiteraard zal er ook een officiële viering plaatsvinden. Waarschijnlijk zal er ook een nieuwe verjaardagsfoto worden vrijgegeven van de koningin en zal zij op het Instagram account van de koninklijke familie van Denemarken heel veel felicitaties ontvangen.

Mary Met Frederik
Mary Met Frederik

Koninklijke familie Denemarken en reizen

Heel veel tijd om na te genieten van haar verjaardag, zal koningin Mary van Denemarken niet hebben. Er staan een paar buitenlandse reizen op het programma. Koningin Mary is waarschijnlijk bezig met het voorbereiden van de bezoeken aan Zweden en Noorwegen. Het is traditie in Denemarken dat een nieuwe regent als eerste een bezoek brengt aan de buurlanden, samen met zijn of haar echtgenoot/ echtgenote. Grote kans dat ze in Zweden en Noorwegen ook weten dat Mary 52 is geworden. En beide landen kennende, zullen ze daar zeker het glas heffen op de koningin, die dan wel 52 is geworden, maar straalt als een jonge vrouw. Royalty online wens haar nu alvast een hele fijne verjaardag, met veel liefdevolle aandacht van haar familie en vrienden.

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty of koop de nieuwste Royalty hier online.

Lees ook: zien, eerste werkbezoek van koningin Mary

TEKST MANON DAELMANS

BEEDL GETTYIMAGES

BRON: BILLET BLADET en WEEKENDAVISEN