koningin mary weetjes

Zien: eerste werkbezoek koningin Mary van Denemarken

Koningin Mary van Denemarken (51) had zondagavond haar eerste soloverplichting sinds ze samen met haar man Frederik X de troon heeft overgenomen. Ze feliciteerde het handbalteam van Denemarken met het behalen van de zilveren medaille in het Europees Handbalkampioenschap.

De koningin reisde naar Keulen om het mannenteam te ondersteunen op de laatste dag van het 18-daagse toernooi. De moeder van vier – die koningin werd na de troonsafstand van haar schoonmoeder eerder deze maand – koos voor een nette op maat gemaakte blazer voor de gelegenheid. Mary combineerde haar bordeauxrode blazer met een witte zijden blouse en nette zwarte broek. Mary hield haar sieraden minimaal en koos voor een paar bungelende diamanten oorbellen en een fijne hangerketting.

Lees ook: 3x Mary van Denemarken in gewèldige broeken

Denemarken verloor uiteindelijk hun titel aan Frankrijk na een verlies van 33-31 in de verlenging. Tijdens de wedstrijd poseerde de koningin vrolijk voor een foto. Deze werd meteen geüpload op Instagram-account. ‘Het was een zeer spannende wedstrijd. De foto hier werd genomen vlak voor de start van de tweede helft’, pent het koninklijk huis onder de foto.

‘Wat een finale…. Goed gevochten, Denemarken. Het was spannend en zenuwslopend om te kijken. Het is een indrukwekkende inspanning geweest door jullie allemaal op het Europees Kampioenschap. Gefeliciteerd met de zilveren medaille die ik de eer had te overhandigen.’

Mary Van Denemarken Detdanskekongehus Royalty Online
Instagram: @detdanskekongehus
Mary Van Denemarken Werkbezoek2 Royalty Online
© Reuters
Mary Vand Enemarken Werkbezoek1 Royalty Online
© Reuters

Lees ook: Koningin Mary lacht een ongemakkelijk moment weg met prinses Isabella

Tip van de redactie

Zijn rauwe, nietsontziende eerlijkheid is Reserve een grensverleggend boek vol inzichten, onthullingen, zelfonderzoek en zwaarbevochten wijsheid over hoe liefde het uiteindelijk wint van verdriet. Voor meer informatie klik op onderstaande button

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: REUTERS/INSTAGRAM: @DETDANSKEKONGEHUS

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty