Frederik En Mary Delen Kus Op Balkon Kroning Royalty Online

Koning Frederik X en koningin Mary vieren het nieuwe koningschap met een verrassende kus

Kort nadat koningin Margrethe haar abdicatieverklaring had ondertekend, waardoor haar zoon de nieuwe monarch werd, riep de premier van het land Frederik uit tot koning op het balkon van het Christiansborg Kasteel. Daar deelde het nieuwe koningspaar een romantische zoen.

Na de proclamatie en een korte toespraak van koning Frederik voegde hij zich samen met zijn vrouw en hun vier kinderen op het balkon om naar de menigte te zwaaien. Op een gegeven moment deelden koning Frederik en koningin Mary een kus, waarna er gejuich volgde van de menigte die zich onder het balkon had verzameld.

Lees ook: Zien: Deense koningin Margrethe voor de laatste keer in koninklijke koets

Recentelijk kwam aan het licht dat Frederik mogelijk een affaire heeft: er verschenen foto’s van de prins tijdens een gezellig avondje uit in Madrid met de 47-jarige Mexicaanse socialite Genoveva Casanova. Volgens deskundigen is de troonsafstand van Margrethe dan ook een poging om het huwelijk van Frederik en Mary te redden, zo meldt MailOnline. De koningin beschouwt Mary als een waardevolle toevoeging aan de koninklijke familie en zou het een ramp vinden als ze zou vertrekken. “Ze zal nu hopen dat Frederik en Mary eventuele meningsverschillen bijleggen en samenwerken als het nieuwe koningspaar.”

Lees ook: Throwback: Zo begon het voor Mary en Frederik

Sommigen vroegen zich echter af of de verrassende abdicatie van koningin Margrethe, die normaal tot aan haar dood zou heersen, een zet was om het huwelijk van haar zoon en schoondochter weer te versterken.

“Het is mogelijk dat de koningin deze stap heeft genomen omdat ze bang zou zijn dat het huwelijk zou stranden en dat de koninklijke familie Mary zou verliezen. Het zou grote problemen hebben veroorzaakt. De koningin heeft Mary altijd beschouwd als een enorm waardevolle aanwinst,” vertelde de langdurige auteur en koninklijke commentator Phil Dampier aan The Telegraph.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES