Carina

Prins Gustav (55) en prinses Carina (55) ouders geworden van tweede kind via draagmoederschap

De Deense prins Gustav en prinses Carina hebben op 26 april hun tweede kindje mogen verwelkomen. De baby is ter wereld gekomen met de hulp van een draagmoeder. 

Prins Gustav (55) is de neef van voormalig koningin Margrethe. Hij en zijn vrouw, prinses Carina van Sayn-Wittgenstein-Berleburg (55) hebben een tweede kindje, een meisje, gekregen. Net zoals hun eerste kind, Gustav Albrecht, is ook dit meisje met de hulp van een draagmoeder ter wereld gekomen. 

Meer dan twintig jaar samen

In 2022 stapten prins Gustav en prinses Carina met elkaar in het huwelijksbootje. De twee waren op dat moment al meer dan twintig jaar samen, maar volgens het testament van de grootvader van Gustav, mochten de twee niet met elkaar trouwen en ook geen kinderen met elkaar krijgen.

Lees ook: Eindelijk dan: Gustav en Carina zijn getrouwd

Regels van grootvader

De grootvader, Gustav Albrecht – waar Gustav zelf en hun zoon Gustav Albrecht ook naar vernoemd zijn, maakte een regel dat niemand van zijn erfgenamen mocht trouwen met iemand die niet protestants en niet van Arische afkomst was. Daar kwam dan direct ook het probleem: Carina had Zweeds-Mexicaanse roots. 

Christening Of The Danish Royal Twins
Prins Gustav met zijn Carina

Juridische strijd

Na het overlijden van de grootvader van Gustav, kwam er een juridische strijd om de erfenis. Neef prins Ludwig-Ferdinand vond namelijk dat Gustav niet aan de voorwaarden voldeed om zijn relatie met Carina. Gustav liet het voorkomen en een rechter oordeelde in het voordeel. Hij kon op dat moment eindelijk trouwen met zijn Carina én kreeg bovendien ook het familielandgoed in handen. Vanaf dat moment kon hun leven samen pas écht van start gaan en nu hebben de twee, met behulp van een draagmoeder, dus al twee kinderen gekregen.

Lees ook: Waar is koning Frederik gebleven?

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl