Gustav Carina Kop

Eindelijk dan: Gustav en Carina zijn getrouwd.

Werd tijd ook.

Na 19 jaar knokken zijn prins Gustav en prinses Carina eindelijk getrouwd, in het bijzijn van kroonprins Frederik, kroonprinses Mary, prins Joachim, prinses Marie en prinses Benedikte, de moeder van de bruidegom.

Het huwelijksfeest vond plaats in het prieel van de tuin van paleis Berleburg, een van de weinige adellijke residenties in Duitsland die al 750 jaar door dezelfde familie wordt bewoond. Het paleis werd gebouwd in de 13e eeuw.

De controverse over het uitgestelde huwelijk gaat terug tot 1939, toen de grootvader van de prins, Gustav Albrecht, 5e prins van Sayn-Wittgenstein-Berleburg, een testament schreef waarin hij eiste dat de toekomstige echtgenoot van zijn kleinzoon Arisch, van adel en protestants moest zijn, als hij paleis Berleburg wilde erven.

Carina voldoet niet aan deze eisen. Zij heeft vroeger als model gewerkt en is nu schrijfster van kinderboeken. Haar moeder is Mexicaans, en ze is katholiek geboren.

De twee vechten al vele jaren om een echtpaar te worden. Het Duitse hooggerechtshof bepalde uiteindelijk de prins de rechtmatige eigenaar is van het paleis en de bijbehorende bezittingen, ook al is niet iedereen in de familie het daarmee eens.

Gustav En Carina
Gustav En Carina

LEES OOK:

VREEMD: GUSTAV GAAT EINDELIJK TROUWEN

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Billed Bladet Beeld: detdanskekongehus