na aftreden

Koningin Margrethe geraakt door vele cadeaus die ze kreeg na aftreden 

Koningin Margrethe kreeg na haar aftreden veel cadeaus van Deense burgers opgestuurd. Ze staat stil bij al deze mooie geschenken.

Op zondag 14 januari 2024 heeft koningin Margrethe, die maar liefst 52 jaar koningin van Denemarken is geweest, het stokje overgedragen aan haar oudste zoon Frederik. Op 31 december kondigde Margrethe aan dat het tijd was voor een verandering en vertelde dat er een troonswisseling plaats zou gaan vinden. 

Lees ook: Zien: Deense koningin Margrethe voor de laatste keer in koninklijke koets

Veel cadeaus na aftreden

De oud-koningin van Denemarken kreeg na haar aftreden ontzettend veel brieven, tekeningen en lekkere baksels opgestuurd. Ze was naar eigenzeggen “geraakt” door al deze mooie en lekkere gebaren en had nooit zoveel cadeaus verwacht. 

Lees ook: Koningin Margrethe hield troonswisseling voor iedereen geheim

Post op Instagram 

Koningin Margrethe deelt op Instagram tekeningen en knutselwerkjes van kinderen die speciaal voor haar zijn gemaakt. Ze zegt hierover het volgende: “Heel erg bedankt voor de cadeaus die ik heb ontvangen en aan iedereen die heeft geschreven, getekend, gebakken, gebreid, gezongen of op een andere manier een groet heeft gestuurd ter gelegenheid van de troonswisseling.” Ze vervolgt: “De vele berichten hebben mijn hart geraakt en ik waardeer ze allemaal.”

Lees ook: Leuke kiekjes van Margrethe die de hond uitlaat

Tip van de redactie

Roer je thee als een echte vorstin met een gouden theelepeltje. Het OTIX setje, bestaande uit vier lepeltjes met sierlijke gouden bladeren, brengt elegantie en stijl naar je koffie- en theemomenten. Deze duurzame, hoogwaardige lepeltjes zijn perfect voor dagelijks gebruik en speciale gelegenheden. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl