eerste boek frederik

Deense koning Frederik deelt zijn plannen in eerste boek 

Koning Frederik heeft het maar druk. Hij is pas net koning van Denemarken, maar heeft toch al een eerste boek gepubliceerd. 

Op zondag 14 januari 2024, heeft koningin Margrethe het stokje overgedragen aan haar oudste zoon, Frederik. Koningin Margrethe is precies 52 jaar koningin geweest van Denemarken. Op oudjaarsdag 2023 vertelde ze in een toespraak het Deense volk dat er een troonswisseling zou gaan komen. Het was de hoogste tijd voor verandering. Hoewel ze nu niet meer de regerende monarch van het land is, heeft ze nog steeds de titel koningin. 

Eerste boek van koning Frederik

Afgelopen week heeft de nieuwe koning van Denemarken zijn eerste boek gepubliceerd, dat in opdracht van koning Frederik geschreven werd door auteur Jens Andersen. Het boek heeft de naam Kongeord gekregen, wat ook wel ‘koninklijk woord’ betekent in het Deens. In dit boek staan de plannen die Frederik als koning van Denemarken heeft. Ook deelt koning Frederik in het boek zijn gedachten en overwegingen over de Deense monarchie

Lees ook: Boek prins Harry was het bestverkochte boek in 2023

Day 1 Spanish Royals Visit Denmark
Koning Frederik en zijn vrouw Mary

Christelijk geloof

Niet alleen dit, maar ook het geloof komt aan bod. Zo vertelt de koning onder andere over het christelijk geloof. “De kracht van het geloof ligt niet in de vraag of God wordt genoemd in het woord van de koning, maar in het feit dat we ons als mensen door ons christelijk geloof met elkaar verbonden voelen.” Naast over het geloof, vertelt koning Frederik ook over zijn gezin, het opvoeden van zijn vier kinderen en heeft hij het over de rest van de koninklijke familie, die stuk voor stuk belangrijk voor hem zijn. 

Lees ook: 7 leuke weetjes over koning Frederik van Denemarken

Tip van de redactie

In Beatrix – Dwars door alle weerstand heen ontrafelt Jutta Chorus het turbulente tijdperk van Beatrix na 2000. Tussen koninklijke rust en ongekende uitdagingen, toont deze vorstin veerkracht en vastberadenheid. Wat waren haar offers? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES
DATUM 24-01-2024

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl

Jutta Chorus