Placeholder

William teleurgesteld om publicatie strandfoto’s Kate

Prins William heeft de publicatie van foto’s waarop zijn zwangere vrouw in bikini is te zien, veroordeeld. Dat heeft een woordvoerder namens de prins bekendgemaakt, schrijft persbureau Reuters. “We zijn teleurgesteld dat foto’s van hen, genomen tijdens een privévakantie, waarschijnlijk gepubliceerd gaan worden in een buitenlands magazine”, aldus de woordvoerder van St James’s Palace, het kantoor van William. “Dit is een duidelijke schending van hun privacy.”

De foto’s van de zwangere Kate Middleton in bikini lijken in meer media op te gaan duiken. Het Australische Woman’s Day publiceert de vakantiekiekjes in het aankomende nummer, dat maandag verschijnt. Dat schrijft de Daily Telegraph.Kate en haar man prins William werden op vakantie op het Caraïbische eiland Mustique op de gevoelige plaat vastgelegd door een toerist. Het Italiaanse blad Chi kwam als eerste met de beelden naar buiten. Chi publiceerde vorig jaar ook al de foto’s van een topless Kate op vakantie, tot grote frustratie van het prinselijk paar.

Woman’s Day verdedigt de beslissing om te publiceren door te zegen dat het een ‘prachtige’ collectie is, die niet is gemaakt door een paparazzo maar door een vakantieganger. “Ze bevond zich op het moment dat de foto’s werden gemaakt op een openbaar strand en mengde zich tussen de andere vakantiegangers. Er zat geen fotograaf verstopt in de bosjes en ze was niet in een privévilla.”

De beelden tonen volgens een redacteur van het tijdschrift vooral dat de hertogin gelukkig is en dat ze geen last meer heeft van de extreme ochtendmisselijkheid. Het blad heeft er ruim 111.000 euro voor betaald.