Norway National Day Celebrations 2022

Deze royals zijn aanwezig bij verjaardag prins Christian

De Noorse prinses Ingrid Alexandra (19) en kroonprins Haakon (50) wonen de 18e verjaardagsfestiviteiten van de Deense prins Christian bij.

Dat heeft het Deense hof bevestigd via hun social mediakanalen. De kroonprins en prinses zullen op 15 oktober 2023 deelnemen aan een galadiner in het Christiansborg Paleis.

‘HET GAAT GEBEUREN!! Over twee weken zien we dit duo in Kopenhagen!’, klinkt het enthousiast onder de foto van Ingrid Alexandra en prins Haakon.

‘Het is een beetje triest dat kroonprinses Mette-Marit niet aanwezig zal zijn bij haar man en dochter voor dit belangrijke en spectaculaire evenement’, gaat het bericht verder. ‘Ze is immers de peetmoeder van Christian. Maar het is begrijpelijk dat ze deze keer niet kan gaan. Ze is al ongeveer drie weken met ziekteverlof en heeft nog steeds zeer beperkte activiteit.’

‘Dat gezegd hebbende, ik ben zo enthousiast dat Ingrid zal deelnemen!! We krijgen een nieuwe verschijning met tiara van haar en ze zal ook haar Orde van de Olifant mogen dragen die ze voor haar eigen 18e verjaardag ontving van Koningin Margrethe en Kroonprins Frederik. Niet te vergeten dat alle Scandinavische troonopvolgers aanwezig zullen zijn bij het galadiner!!! Er moet absoluut een foto van alleen de drie van hen zijn.’

Peetoom

De aanwezigheid van prins Haakon is geen verrassing. Hij is namelijk de peetoom van de Deense prins. Eerder werd al bekendgemaakt dat ook een andere toekomstige troonopvolger aanwezig zal zijn op Christian’s verjaardag: de 11-jarige prinses Estelle uit Zweden zal vergezeld worden door haar moeder, kroonprinses Victoria. Victoria van Zweden is een van Christian’s peettantes.

Vorig jaar

Op dit moment is nog niet bekend of er nog meer toekomstige troonopvolgers aanwezig zullen zijn in Kopenhagen voor het verjaardagsevenement. Bij de 18e verjaardag van prinses Ingrid Alexandra vorig jaar waren er wel andere koninklijke gasten aanwezig, waaronder prinses Amalia, prinses Elisabeth van België en prins Charles van Luxemburg, samen met prinses Estelle.

Beeld: Getty Images
#Royaltynl