eleonore

Zo overtrad Eléonore het protocol

We zagen al dat prinses Eléonore op de Belgische nationale feestdag haar eigen keuzes maakte en haar eigen koers vaart.

Het kledingprotocol voor de Belgische Koninklijke Familie overdag is doorgaans formeel en respectvol. Hier zijn enkele richtlijnen:

  1. Koning en Koningin: Ze dragen vaak formele kleding, zoals kostuums voor de Koning en elegante jurken voor de Koningin. Bij officiële gelegenheden kunnen ze ook uniformen dragen.
  2. Prinsen en Prinsessen: Ze kiezen meestal voor nette, formele kleding. Pailletten zijn overdag verboden. Prinsen kunnen uniformen dragen, terwijl prinsessen vaak jurken of mantelpakken dragen.
  3. Accessoires: Hoofddeksels zoals hoeden zijn gebruikelijk voor de dames. Heren dragen vaak dassen of strikjes.
  4. Kleuren: Neutrale kleuren zoals zwart, grijs, marineblauw en wit zijn populair. Felle kleuren worden meestal vermeden.
  5. Juweel: De Koningin en prinsessen dragen vaak juwelen, zoals parels of diamanten.
  6. Etiquette: Tijdens officiële evenementen houden de leden van de Koninklijke Familie zich aan strikte etiquette, zoals het correct begroeten van gasten en het volgen van de juiste protocollen.
Prinses Eleonore Overtrad Protocol
Prinses Eleonore Overtrad Protocol

Zo overtrad Eléonore het protocol

Het zijn deze kledingvoorschriften die Prinses Elisabeth en koningin Mathilde vast uit hun hoofd kennen. Tijdens de nationale feestdag in 2023 droegen ze felgekleurd monochroom. Maar prinses Eléonore had een jurk met pailletten van het Franse modehuis Maje. Precies daarmee ging prinses Eléonore dwars tegen het protocol in. Dat verbiedt namelijk het dragen van pailletten tijdens ceremonies overdag. Het lijkt erop, dat het Belgische koningshuis steeds losser wordt.

Lees ook: dit zijn de vier betaalbare kledingmerken van koningin Mathilde

Eleonore Van Belgie
Eleonore Van Belgie

Prins Gabriël

Vergezeld door haar broer prins Gabriel koos prinses Eléonore voor een gedurfde look, in een midi-jurk van golvende gelamineerde stof met een V-hals. Nu al een geheel eigen en aparte stijl, waarmee prinses Eléonore zich in één klap op de kaart zet.

Eleonore, Gabriel
Eleonore en Gabriel

Over prinses Eléonore

Prinses Eléonore, geboren op 16 april 2008 in Anderlecht, is de tweede dochter en vierde kind van koning Filip van België en koningin Mathilde. Ze is vierde in lijn van troonopvolging, na haar oudere zus prinses Elisabeth van België en haar twee oudere broers, de prinsen Gabriël van België en Emmanuel van België. Prinses Eléonore studeert volledig in het Engels aan de International School of Brussels, met het oog op het behalen van een internationaal baccalaureaat. Ze spreekt vloeiend Frans, Nederlands en Engels. Naast haar studie heeft ze ook andere interesses: ze speelt viool en beoefent sporten zoals skiën, zeilen en tennis.

Lees ook: in beeld prinses Eléonore van België

Tip van de redactie

De macht van Mathilde ontrafelt het subtiele spel van invloed in het Belgische koningshuis. Ontdek de ongeschreven kracht van koninginnen, de finesse van Mathilde’s vorstinschap en de verborgen verhalen achter de kroon. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

Caras

#Royaltynl

TEKST MANON DAELMANS/ ROYALTYNL

BEELD GETTYIMAGES