Eleonore

In beeld: prinses Eléonore van België

De puber heeft 2 broers en 1 zus boven zich. Elisabeth is 19. Gabriël werd onlangs 18. En Emmanuel is 15 jaar.

Eléonore is vernoemd naar haar oud-tante Fabiola, maar ook naar Victoria van Zweden (een peettante) en haar oma Anne Marie Komorowska. Haar volledige naam is: Eléonore Fabiola Victoria Anne Marie, prinses van België.

We zetten de mooiste foto’s en bij iedere foto een weetje over de prinses op een rijtje!

Eléonore werd geboren op 16 april 2008. Ze is daarmee het enige lentekind van de 4. Gabriël is van de late zomer en Elisabeth en Emmanuel zijn van oktober.

Mathilde Met Baby Eléonore

Spijtig genoeg was er voor de prinses geen plekje meer op de favoriete school van het gezin: het Sint-Jan Berchmanscollege in Brussel. Het blijft gissen wat er precies misging, maar alle plekken leken al vergeven op het moment dat haar ouders haar wilden inschrijven.

Belgsche Koningskinderen

Eléonore heeft naast Victoria van Zweden nog een bekende royal peetmoeder (‘meter’): prinses Claire. Zij is de vrouw van Filips broer Laurent.

Belgische Koninklijke Familie

Voor haar 13de verjaardag werd deze mooie portretfoto gemaakt en vrijgegeven. Net als bij de Nederlandse royals, worden de Belgische royals meestal op de foto gezet kort voor hun verjaardag. Zo ontstaat een prachtige tijdlijn van hoe de kinderen groter worden, omdat de kiekjes tegenwoordig steevast ook op Instagram geplaatst worden.

Eléonore België Foto 1

Deze back to school-foto werd vorig jaar op 1 september gedeeld. Eléonore kon toen rekenen op beide ouders die haar gezellig wegbrachten. We zijn benieuwd of het Belgische koninklijke gezin dit jaar opnieuw een dergelijke foto deelt!

Eléonore België Foto 2

LEES OOK:

5x opvallende outfits van Máxima

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Instagram @belgianroyalpalace, RoyalBlog