prins gabriel belgie

5 leuke weetjes over Belgische prins Gabriël

Hij is de oudste zoon van Filip en Mathilde. We hebben een aantal leuke feitjes over Gabriël voor je opgediept!

Als je de foto bij dit artikel wat beter bekijkt, zie je meteen de gelijkenissen met vader – en huidig koning – Filip. Gabriël is natuurlijk wél zijn eigen persoon en juist daarom verzamelden we leuke weetjes over hem. Eerst wat basisinfo: hij werd geboren op 20 augustus 2003. Heeft zus Elisabeth (2001) boven zich en jonger zusje Eléonore (2008) en jonger broertje Emmanuel (2005) onder zich. Gabriël gaat naar de International School of Brussels. In diezelfde stad ging hij tot 2019 naar het Sint-Jan Berchmanscollege, maar hij besloot te wisselen.

De leukste feitjes op een rijtje:

Gabriël woog bij zijn geboorte exact 4000 gram, 4 kilo schoon aan de haak dus.

De prins speelt piano en beoefent sporten als voetbal, tennis en zeilen. Maar hij is ook al sinds zijn 8ste actief bij de padvinders.

Hij ontvangt geen staatstoelage vanaf zijn 18de verjaardag. In België wordt dit een ‘donatie’ genoemd. Veel mensen denken dat iedere Europese royal wel zoiets krijgt, maar Gabriël zal dus gewoon moeten werken voor zijn geld na zijn opleiding.

Gabriël zet zich regelmatig in voor eenzame en geïsoleerde ouderen in België. Met zijn broertje en zusjes bracht hij al een gebakjes bij verzorgingshuizen, belde hij met eenzame ouderen en deed hij vrijwilligerswerk.

De Belgische royal is nu nog tweede in de lijn voor troonopvolging. Als of zodra zijn zus Elisabeth – kroonprinses – kinderen krijgt, wordt Gabriël echter meteen ‘naar beneden’ gebupst.

Belgische Royals Kerstfoto

Lees ook: filmpje Gabriël mag beginnen met leger opleiding

Belgische Koningskinderen Screenshot Van Instagram

Lees ook: Gabriël gaat studeren in Engeland

Gabriel België Portretfoto Screenshot Instagram

Lees ook: verhuist Amalia voor Boris naar Spanje?

Tip van de redactie

BESTEL HIER

LEES OOK:

5 mooie foto’s van Laurentien en Constantijn

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Instagram @belgianroyalpalace / Bas Bogaerts/ GettyImages