Gabriël Van België Screenshot Instagram

Belgische prins Gabriël gaat studeren in Engeland

De Belgische prins Gabriël vertrekt volgende maand naar Engeland om daar te gaan studeren. Volgens Het Nieuwsblad begint hij aan een opleiding op het National Mathematics en Science College in Warwickshire.

Prins Gabriël van België

De prins, die vrijdag 18 jaar geworden is, zal een vooropleiding van één jaar volgen. Gabriël kiest voor de studierichting wiskunde, hogere wiskunde en natuurkunde. Net als alle studenten moest prins Gabriël een toelatingsexamen wiskunde en Engels doen en een kennismakingsgesprek voeren. “Daarin gaf hij blijk van zijn passie en aanleg voor wetenschappen”, vertelt directeur Andy Kemp aan de Vlaamse krant. “Hij komt terecht in een omgeving waar gepassioneerde en getalenteerde jonge wiskundigen en wetenschappers samenleven en -werken. We zijn een kleinschalig, gespecialiseerd college met 60 tot 70 studenten met 25 verschillende nationaliteiten.”

De oudere zus van Gabriël, Elisabeth (19) gaat dit jaar waarschijnlijk ook weer naar het buitenland, maar haar plannen zijn nog niet bekendgemaakt. Vorig jaar rondde ze een opleiding in Wales af. Hun ouders, koning Filip en koningin Mathilde, hoeven geen last te hebben van het lege nest syndroom, want hun jongere broertje en zusje, Emmanuel (15) en Eléonore (13) gaan gewoon naar school in Brussel.

Lees ook: Belgisch koningshuis deelt práchtige foto’s van interieur koninklijk paleis

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Instagram / Bron: ANP, Het Nieuwsblad