Koninklijk Paleis Brussel Foto 1 Instagram Zomer 2021

Belgisch koningshuis deelt práchtige foto’s van interieur koninklijk paleis

In wat lijkt op een soort zomerserie nemen de Belgische royals ons mee door het koninklijk paleis, in Brussel. Ze delen iedere week een schitterende foto van de verschillende ruimtes in het indrukwekkende gebouw. Kijk je alvast mee naar deze 3 mooie foto’s?

Het werkpaleis van Filip en al sinds 1826 dé blikvanger op het Paleizenplein in Brussel. Zo’n bouwwerk verdient het om af en toe in het zonnetje gezet te worden. En dat is ook precies wat nu gebeurt: op het Instagram-account van de Belgische koninklijke familie prijkt iedere week een nieuwe foto van het paleis, met allerlei uitleg. Zo leren we nog eens wat over onder meer de Grote Galerij en de Spiegelzaal.

Geniet mee van deze koninklijke beelden. Heerlijk om bij weg te dromen.. zie jij jezelf al verdwalen in de gangen en je neus poederen voor één van de vele spiegels?

De troonzaal is wel 41 meter lang en 27 meter breed. Er vinden bijzondere evenementen plaats, zoals het lente- en het Kerst-concert. De zaal kan bezichtigd worden, dat kan zelfs gratis tot eind augustus.

Koninklijk Paleis Brussel Foto 1 Instagram Zomer 2021

De Spiegelzaal kent ook een bijzonder verhaal. Het is nu één grote zaal, maar het waren er ooit 3, kleinere. De imposante hal is 26,5 meter lang en 11 meter breed. De groene kroonluchter is bedekt met de schildjes van 1,5 miljoen (!) schildjes van mestkevers uit Thailand.

Koninklijk Paleis Brussel Foto 2 Instagram Zomer 2021

De Grote Galerij ligt tussen de Troonzaal en de Binnenplaats van Brabant. Het meubilair dat je spot is allemaal van toen en werd gemaakt in de tweede helft van de 19de eeuw. Net als het verbouwen van de Spiegelzaal destijds, werd ook deze 41 meter lange hal gebouwd tijdens het koningschap van Leopold II.

Koninklijk Paleis Brussel Foto 3 Instagram Zomer 2021

LEES OOK:

Koningin Margrethe viert vakantie in Frankrijk

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Instagram @belgianroyalfamily