sarah ferguson school uniform

Deze échte prinsessenjurk kost minder dan 6 euro

Heel wat Engelse prinsessen hebben als kind deze jurk gedragen, of doen dat nog steeds. Spotgoedkope jurk die jij ook voor je (klein)dochter wil.

Schooluniformen worden gedragen op meer dan 90% van de basis- en middelbare scholen in Engeland. Het idee is om de kinderen een sterkere band met de school te laten hebben, maar ook om de verschillen tussen arm en rijk te verkleinen (op het oog dan). Op de lagere school van de Engelse prinses Charlotte dragen de meisjes deze blauw-wit geblokte prinsessenjurk. En die is ook nog eens spotgoedkoop (en heel schattig).

Engels Schooluniform 1
De Lambrook school, waar prinses Charlotte, dochter van William en Kate naartoe gaat

Prinses Charlotte

Kijk eens hoe leuk deze jurk bij de echte prinses, Charlotte, staat.

Engels Schooluniform 2
Prinses Charlotte in Engels Schooluniform

Schooluniform

In het Verenigd koninkrijk dragen schoolgaande kinderen schooluniformen. Deze zijn goedkoop, maar ook bestand tegen modder, vechten, vallen en frummelen. Kortom, ze zijn onverwoestbaar, je hoeft ze niet te strijken en ze worden bijna niet vies. Wie er in Engeland mee over straat gaat, wordt direct herkend als leerling, maar op het continent – Nederland en België kijkt niemand raar op als je je dochter zo’n super praktische jurk laat dragen. Je kunt ‘m voor 5 pond, minder dan 6 euro, bij Sainsbury’s kopen. Ook online te bestellen.

Engels Schooluniform
Sara, hertogin van York en haar dochter prinses Beatrice bij Upton House School

Je eigen prinsessenjurk

Als je een eigen prinsessenjurk wil hebben voor je dochter of kleindochter, dan kun je ‘m dus gewoon bestellen. En als de leerkracht op school dan op een dag zegt dat alle meisjes een prinsessenjurk aan mogen doen – omdat het koningsdag is bijvoorbeeld), dan is zij de enige met een échte prinsessenjurk!

1
Bestellen kan bij Sainsbury’s in Engeland

Lees ook: 3 royal kids in hun schooluniformen

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTY IMAGES/ LAMBROOK PRIMARY SCHOOL