George En Charlotte

3x royal kids in hun schooluniformen

In Nederland kennen we ze niet of in elk geval niet landelijk: schooluniformen. Maar in veel andere landen is het heel gebruikelijk. Het zou de verschillen tussen kinderen zo veel als mogelijk weghalen en iedereen daarmee een eerlijke start geven op school.

En net zo goed als dat er zoiets als schoolkleding bestaat, houden veel volwassen royals zich – al dan niet openlijk – ook vaak aan een bepaalde dresscode. Zo willen katholieke en Arabische en Aziatische royals soms niet meer huid tonen dan nodig is. Denk aan schouders, bovenarmen en decolletés. En is het voor bewuste royals steeds normaler geworden om een outfit of schoenen meer dan eens in het openbaar te dragen. Zij geven daarmee een signaal af dat kleding prima wat langer meekan, soms wordt er enkel een nieuwe ’twist’ gegeven aan een kledingstuk.

Wij brengen in beeld voor je: de schooluniformen van George & Charlotte, Jacques & Gabriella en Sofia & Leonor.

George en Charlotte bepakt en bezakt op weg naar school. Nog wel even veilig aan de hand van moeder Kate en vader William.

En ook tweeling Jacques en Gabriella van Monaco is bekend met het dragen van een schooluniform. Dit is de zomerse variant daarvan, en wit poloshirt met korte mouwen en een donkerblauwe spijkerbroek.

Jacques En Gabriella In Schooluniform

De Spaanse royal zusjes Leonor en Sofia beginnen al echte fashionista’s te worden, maar op school dragen ze hetzelfde als ieder ander tienermeisje: een uniform. En een vrij klassiek uniform ook, zoals je kunt zien.

Sofia En Leonor In Schooluniform

LEES OOK:

Wat een fijn plaatje: Carl Philip in chic kostuum

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP/EPA, Instagram @kensingtonroyal, @casareal, @hshprincesscharlene