naam PRINS HARRY

Zó wilde koning Charles prins Harry eigenlijk bij geboorte noemen 

Het uitkiezen van een naam voor een kind is altijd al moeilijk, maar dat is zeker het geval als je een royal bent. Koning Charles kan dit alleen maar beamen. 

Koning Charles en prinses Diana kregen samen twee zonen: prins William en prins Harry. Waar de twee het over de naam William direct eens waren, gebeurde dit niet bij de naam Harry

Andere naam in gedachten

Koning Charles, toen nog kroonprins, had een hele andere naam in gedachten voor prins Harry. Een naam waar prinses Diana het op dat moment alles behalve mee eens was. Ze heeft er dan ook direct een stokje voor gestoken. 

Lees ook: Nu zien: Broer van Diana Spencer deelt zeldzame babyfoto van haar

Vernoemen naar andere royal 

Koning Charles wilde prins Harry eigenlijk naar een andere beroemde royal vernoemen. De prins vertelde hierover in zijn boek Spare: “Mijn vader wilde mij vernoemen naar de echtgenoot van koningin Victoria: Albert.” Harry vertelt dat zijn vader een groot fan was van de prins. Prinses Diana vond het helemaal niet passend. “Mama wimpelde het af.”

Lees ook: De eerste keer dat Charles en Diana elkaar ontmoetten

Royalty Royal Family Western Isles
Prins Harry als baby

Compromis tussen Charles en Diana

Uiteindelijk heeft koning Charles toch wel een beetje zijn zin gekregen. Charles en prinses Diana hebben namelijk een compromis gesloten. Albert werd uiteindelijk de derde naam van Harry en zo werd het: Henry Charles Albert David. En zoals te lezen is, is Henry eigenlijk zijn eerste naam en Harry is daarmee zijn roepnaam. Leuk feitje om te weten, toch?

Lees ook: Gelukkige momenten: Charles en Diana

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl