Charles En Diana Verlovingsfoto

De eerste keer dat Charles en Diana elkaar ontmoetten

Dat was op het landgoed van haar familie, Althorp House. In 1977. Diana was toen nog maar een tiener. Deze en meer bijzondere details, heerlijk leesvoer!

Diana Spencer was 16 en Charles 29 toen zij elkaar voor de eerste keer ontmoetten. Dat was ook niet omdat hij háár ophaalde voor een avondje bioscoop met popcorn of iets dergelijks. Nee, Charles datete destijds met Diana’s zus, Sarah. Dat bewuste weekend zocht hij Sarah thuis op voor een weekend fazantenjacht (iets dat de Britse royals als traditie beschouwen, de jacht).

Dit alles vond plaats in november 1977. Charles meent zich te herinneren dat hij Diana voor het eerst spotte in een weiland, op het landgoed. Ze maakte een vrolijke en aantrekkelijke indruk op hem. Diana, op haar beurt, heeft later verteld dat ze vooral verbaasd was dat iemand als Charles haar überhaupt aandacht schonk.

Charles en haar zus, Sarah, gaan uiteindelijk uit elkaar en vanaf 1980 worden hij en Diana steeds closer. In februari 1981 gaat hij op één knie voor haar. Diana is dan trouwens pas 19 jaar. De huwelijksdag volgt in juli van dat jaar.

Charles Diana Jaren 70 Foto 2

LEES OOK:

Lilibet toegevoegd op royal website, dít is haar plek voor troonopvolging

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP/EPA, Vanity Fair