Britain Royals

6 weetjes over de bruiloft van Diana en Charles

Ze trouwden alweer bijna 40 jaar geleden. Op 29 juli 1981 om precies te zijn. Het laat zich raden of één van de twee ooit oprecht gelukkig is geweest. Maar dat neemt niet weg dat we erg leuke weetjes hebben opgedoken over dé dag van dat jaar: de bruiloft van Charles en Diana.

Eén van de best bekeken tv-bruiloften ooit: de huwelijksdag van Diana en Charles in 1981 leek zo uit een sprookjesboek te komen. Wisten wij – destijds – veel dat het allesbehalve rozengeur en maneschijn was of werd. Gelukkig zijn er wel degelijk hele romantische en een paar opmerkelijke weetjes te delen over de bruiloft van Diana en Charles. De aanloop, de dag zelf, de jurk…

Lees je mee?

Diana koos haar verlovingsring zelf uit. Deze is in de familie gebleven en Kate werd er door William mee ten huwelijk gevraagd.

Kate Met Dianas Ring

Charles heeft ook eventjes gedatet met Diana’s zus, Sarah. Hij leerde Diana kennen toen hij samen met Sarah op korhoen-jacht was. Op de foto hieronder zie je Charles met Sarah.

Charles Met Sarah Spencer

Diana werd door haar aanstaande hubby op één knie ten huwelijk gevraagd. Naar verluidt gebeurde dit in Windsor Castle, in een kinderkamer. Diana zou giechelend hebben gereageerd in eerste instantie. Dit is één van de officiële verlovingsfoto’s van destijds.

Charles En Diana Verlovingsfoto

Op de grote dag had Diana een onfortuinlijk parfum-incidentje. Een beroemde Parijse parfumeur had speciaal voor haar een geurtje gemaakt, maar toen ze wat van het spul wilde rondspuiten, kwam er ook wat op haar bruidsjurk terecht. Het zorgde voor een vlekje. En die dag hield Diana op een ongemakkelijke manier meer dan eens haar hand voor die vlek. Om het te proberen te verbergen.

Trouwdag Bruiloft Huwelijk Diana En Charles 1981

Maar liefst 4000 (!) gasten waren uitgenodigd voor het huwelijk van de twee. Een veel kleiner groepje dan dat mocht ook aanschuiven voor het traditionele gedeelde ontbijt de volgende ochtend: toen namelijk maar een kleine 100 man.

Royal Wedding Charles En Diana Foto Met Bruidsmeisjes En Jonkers

De huwelijkscadeaus die Diana en Charles kregen, waren op z’n zachtst gezegd gevarieerd. Zo ontvingen zij naast goud, zilver, antieke meubels en kunstwerken ook… een tonnetje mest! Speciaal voor het bruidspaar toegezonden door de bewoners van het dorp Somerset. Om hun tuinen bij Highgrove House mee te kunnen bemesten.

Highgrove House Charles Diana William Harry

LEES OOK:

Delphine deelt een liefdevolle nieuwjaarsgroet

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP/EPA, OverSixty, The Oprah Magazine, Harper’s Bazaar, Hello!