fake foto

Zien: Fake foto van prinses Catherine tijdens kankerbehandeling gaat viraal

Op social media gaat op dit moment een afbeelding van prinses Kate viraal. Op de foto is duidelijk te zien dat de prinses ziek is. 

Prinses Catherine van Wales ondergaat op dit moment een preventieve chemotherapie. Begin februari werd ze aan haar buik geopereerd en niet lang daarna bracht ze via een video naar buiten dat ze kanker heeft. Sindsdien heeft ze geen publieke verschijningen meer gemaakt. 

Fake foto Kate

Op een fanaccount op Instagram van prinses Kate is deze week een nepfoto van de prinses gedeeld. De prinses heeft op de foto een sjaal over het hoofd, waardoor het lijkt alsof ze door de chemokuur haar haren is verloren. “Hoe je uiterlijk ook verandert, je zult altijd mooi zijn in onze ogen”, schrijft het account royalstoryuk in het onderschrift. 

Lees ook: Actueel: dit is waarom prinses Catherine haar kankerdiagnose moest delen

Fake foto door kunstmatige intelligentie 

De afbeelding van de zieke prinses gaat inmiddels viraal. De foto is gegenereerd met kunstmatige intelligentie en is dus nep. Fans van de prinses reageren woedend onder de post. Reacties als: ‘Je zou je diep moeten schamen’, ‘Dit is schaamteloos’, ‘Dit mag niet’ en ‘Deze foto gaat je ernstig in de problemen brengen’, worden onder meer geplaatst. 

Maakt het goed

Kensington Palace heeft eerder laten weten dat ze geen informatie zullen vrijgeven over de behandeling van de prinses. Het paleis wil alleen verslag uitbrengen als er belangrijke nieuwe informatie is. Enkele weken geleden liet haar man, prins William, nog kort weten dat zijn vrouw het goed stelt. 

Lees ook: Kate schreef ‘zelf en snel’ toespraak over strijd tegen kanker

TEKST VERA GULDEMEESTER

BEELD ANP / Instagram