PRINS WILLIAM

William en Catherine gaan wellicht déze heftige stap zetten, maar of Charles daar blij mee is?

Nu koning Charles nieuwe plannen heeft voor de werkende leden van het koningshuis, denken prins William en prinses Catherine na over hun toekomst. 

Koning Charles is alweer bijna twee jaar koning en heeft deze afgelopen tijd heel wat veranderingen toegepast. Waaronder het aantal werkende leden van het koningshuis. Dit aantal heeft hij namelijk teruggedrongen, waardoor er voor de jongste leden niet veel te doen is. 

Omdat de jongere leden van het Britse koningshuis, denk aan de twee jongste kinderen van prins, prinses Charlotte en prins Louis, niet onder de werkende leden van het koningshuis zullen vallen, denken prins William en prinses Catherine van Wales steeds vaker na over een verandering

Verhuizen 

Prins William en Kate Middleton denken er namelijk aan om met prinses Charlotte en prins Louis te verhuizen, ver weg van de koninklijke residentie Buckingham Palace. Volgens The Daily Mail denkt het koppel hierover na, zodat de twee kinderen een heel ander pad en ander leven kunnen hebben, met veel meer vrijheid. 

Trooping The Colour 2024
Prins William en prinses Catherine samen met hun twee jongste kinderen

Anders voor prins George

Voor prins George is het anders, hij zal de troonopvolger van William zijn en zal in de toekomst dus koning worden van het Verenigd Koninkrijk. Hij zit dus ‘vast’ en zou niet zo makkelijk weg kunnen. Maar dit is anders in het geval van zijn zusje en broertje. 

Lees ook: Dít gaat prins William met Harry doen als hij koning wordt en het is best heftig

Waarom willen ze dit? 

The Daily Mail meldt dat prins William en prinses Kate dit voor hun twee jongste kinderen willen, omdat ze niet willen dat de twee zich in hun hele leven als ‘reserve’ voelen. Dit heeft prins Harry namelijk wél gehad en dit heeft hem gevormd voor de rest van zijn leven. De ouders van Charlotte en Louis willen dan ook graag dat ze een leven opbouwen buiten Buckingham Palac. Op dit manier kunnen ze doen wat ze écht leuk vinden. Dit wordt ongetwijfeld vervolgd. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES