The Order Of The Garter Service At Windsor Castle

Wie is de eigenaar van Windsor Castle? De koninklijke residentie waar koningin Elizabeth ligt begraven

Voor een lange tijd was Windsor Castle de officiële residentie van koningin Elizabeth II, die het kasteel gebruikte voor zowel wonen als ceremoniële doeleinden. Maar wie is nu de eigenaar?

Koningin Elizabeth II werd begraven in Windsor, naast haar overleden echtgenoot, prins Philip. Het kasteel dient ook als locatie voor belangrijke staatsbezoeken en evenementen zoals de Orde van de Kousenband (de hoogste ridderorde) ceremonie.

Windsor Castle is al bijna een millennium het huis van de Britse koninklijke familie en is het oudste bewoonde kasteel ter wereld. Tijdens Elizabeth’s 70-jarige regeerperiode als de langst regerende vorst van Groot-Brittannië, gebruikte koningin Elizabeth II het kasteel als een van haar officiële residenties. Naast woonruimten wordt Windsor Castle ook gebruikt voor ceremoniële doeleinden, zoals het ontvangen van staatshoofden.

Na de begrafenis van de koningin in Westminster Abbey, werd haar kist overgebracht naar de St. George’s Chapel in Windsor. De begrafenis werd bijgewoond door leden van de koninklijke familie, waaronder koning Charles III en prins William. De kist van de koningin werd neergelaten in de Koninklijke Crypte om te rusten naast haar overleden echtgenoot, prins Philip, haar vader, koning George VI en haar moeder.

The Order Of The Garter Service At Windsor Castle
 St George’s Chapel

Lees ook: Hier komt de achternaam van de Windsors vandaan

Wie is de eigenaar van Windsor Castle?

Na de dood van de koningin werd koning Charles III onmiddellijk de regerende monarch van het Verenigd Koninkrijk en erfde Windsor Castle onder het eigendom van de kroon.

Als soeverein heeft Charles niet alleen eigendom van Windsor, maar ook van alle andere landerijen en bezittingen die door de monarchie worden beheerd onder het bewind van de overleden koningin.

Bovendien hoeft koning Charles volgens de Britse wet geen erfbelasting te betalen over zijn geërfde 45.000 hectare grote landgoed, de Hertogdom van Lancaster, met een geschatte waarde van $750 miljoen. De totale activa van het Crown Estate worden geschat op meer dan $30 miljard.

The Order Of The Garter Service At Windsor Castle
The Order Of The Garter Service bij het Windsor Castle © Getty Images

Tip van de redactie

Met zijn rauwe, nietsontziende eerlijkheid is Reserve een grensverleggend boek vol inzichten, onthullingen, zelfonderzoek en zwaarbevochten wijsheid over hoe liefde het uiteindelijk wint van verdriet. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES