Traditie William

Dit is waarom William brak met een belangrijke traditie bij zijn aanzoek aan Kate

William heeft terwijl hij Kate een aanzoek deed, gebroken met een belangrijke traditie. Welke traditie was dit en waarom deed hij dit? 

Het huwelijk van prins William en Catherine Middleton vond plaats in Westminster Abbey op 29 april 2011. Prins William ontmoette prinses Catherine in 2001, toen beiden aan de Universiteit van St Andrews studeerden. Op 16 november 2010 maakten prins William en Kate Middleton hun verloving bekend.

Knipperlichtrelatie

De eerste negen jaar van hun relatie, hebben prins William en prinses Kate een knipperlichtrelatie gehad. Gelukkig werd de relatie toch serieus en ging William uiteindelijk in 2010 op één knie. Dit gebeurde in Kenia. Het paar liet dit weten in een interview na hun bekendmaking van hun verloving, in november 2010. 

Lees ook: Kate en William breken met traditie

Op vakantie met vrienden 

Prinses Kate vertelde hierover het volgende: “We waren op vakantie met vrienden, dus ik verwachtte het helemaal niet.” Volgens prins William sleepte hij de verlovingsring die hij Kate wilde geven al drie weken in zijn zak mee. “Ik liet ‘m letterlijk niet los. Waar ik ook ging, hield ik ‘m bij me, want ik wist dat als dit ding zou verdwijnen, dat ik dan flink in de problemen zou zitten”, zei de prins hierover. 

Lees ook: Met wie hoopte Harry te trouwen vóór Meghan?

Announcement Of Prince William's Engagement To Kate Middleton
Kate’s verlovingsring

Traditie verbroken

Normaal gesproken vraag je de vader van de aanstaande bruid eerst goedkeuring. William heeft deze stap overgeslagen en hiermee heeft hij een traditie verbroken. Hij was het niet vergeten, nee, hij heeft dit met opzet gedaan. Maar waarom? “Ik twijfelde of ik Kate’s vader eerst moest vragen, en toen besefte ik dat hij dan daadwerkelijk ‘nee’ kon zeggen. Dus toen dacht ik: als ik Kate eerst vraag, dan kán hij niet echt weigeren. Dus ik deed het in die volgorde”, vertelde prins. Gelukkig is het uiteindelijk allemaal goedgekomen. 

Lees ook: Jack verraste Eugenie met aanzoek

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl