getrouwd

Royaltyfotograaf doet boekje open over Harry en Meghan’s ‘slechte’ bruiloft

Op 19 mei waren prins Harry (39) en Meghan Markle (42) alweer zes jaar getrouwd. Reden genoeg op terug te blikken op die magische dag. Maar zo magisch was het niet. Sterker nog, royaltyfotograaf Arthur Edwards noemt het een ‘rampzalige’ dag. Dat vertelt hij in een interview met ‘The Sun’.

Arthur Edwards, die al jarenlang als royaltyfotograaf voor The Sun werkt, beweerde dat de bruiloft een van de ‘slechtste’ koninklijke evenementen was die hij ooit had bijgewoond.

Arthur herinnerde zich de glamoureuze ceremonie in St George’s Chapel in Windsor op 19 mei 2018 – en wist niet hoe ‘snel genoeg’ hij uit Windsor ‘kon vertrekken’. “Ik was erbij en ik haatte de dag, het was een ellendige dag.”

Ook vertelt hij dat Harry ‘vastbesloten’ was om ‘de kranten zoveel mogelijk weg te houden.’ “Alles werd gefotografeerd met lange lenzen. Het was hopeloos. En toen ze in de koets voorbijgingen, keken ze de andere kant op.”

Lees ook: Harry en Meghan op dubbeldate voor zesde trouwdag

Prince Harry Marries Ms. Meghan Markle Windsor Castle
Trouwerij Harry en Meghan

Volgens de fotograaf deden ze dat ‘opzettelijk’ en werd de Britse pers ‘op veel manieren slecht behandeld’. Ergens snapte de fotograaf deze reactie wel. “Harry was boos op ons vanwege dingen die over Meghan werden gezegd. Sommige dingen waren behoorlijk hard. Sommige waren behoorlijk oneerlijk. Hij was boos en ik voelde dat we daarvoor werden gestraft.”

Lees ook: Het is nu officieel: Meghan Markle meest populaire royal

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES