South Africa Britain Royalty

Raar gerucht: wie veranderde Meghans naam op geboorteakte Archie?

Een opmerkelijk nieuwtje dat nu opeens opduikt. Na Archies geboorte werd er iets aangepast op zijn geboorteakte. Dat blijkt om de voornamen van Meghan te zijn gegaan. Maar hoe zit dat dan precies?

Het is een ingewikkeld verhaal. Ongeveer een maand nadat Archie werd geboren, werden Meghans voornamen van de geboorteakte gehaald. Die zijn: Rachel Meghan (roepnaam: Meghan). In plaats daarvan kwam er te staan: ‘de hertogin van Sussex’. De bekende Britse krant The Sun kwam gisteren met de volgende draai aan het verhaal: het zou al langer niet boteren tussen Harry en Meghan en William en Kate. Omdat Kate wél met al haar (voor)namen op de geboorteaktes van haar 3 kinderen staat, zou Meghan ‘expres’ iets anders hebben gewild.

Dit wordt echter stellig ontkend door Meghan en Harry zelf. Na het opnieuw oprakelen van dit ietwat maffe nieuwtje, heeft een woordvoerder van Harry en Meghan inmiddels laten weten dat een en ander op niets gebaseerd is. Dat het ook niet Meghan, maar het Britse koninklijk huis is die de naamsverandering op de akte heeft aangevraagd destijds.

Bovendien, zo geeft de woordvoerder aan, is het kwetsend en beledigend dat Meghan haar schoonfamilie een hak zou willen zetten. Of zonder haar eigen namen op de geboorteakte van haar eigen zoon zou willen staan.

De waarheid ligt ongetwijfeld ergens in het midden. Duidelijk is wel dat Meghan geen al te beste band heeft met de Britse pers. Er lopen nog altijd rechtszaken tegen kranten, onder meer vanwege het publiceren van een persoonlijke brief die zij kort na haar bruiloft aan haar vader schreef.

Harry en Meghan lijken niet langer te willen deelnemen aan het ‘hatelijke klimaat’ dat op social media heerst. Maar lieten zich afgelopen november bijvoorbeeld wél op een erebegraafplaats in Los Angeles fotograferen, waar ze bloemen legden bij de graven van soldaten. Het kwam het stel op kritiek te staan, omdat een en ander nogal ‘geregisseerd’ overkwam. Zo zagen ze er allebei piekfijn uit en waren enkele van hun favoriete fotografen uitgenodigd voor het moment, terwijl Meghan en Harry later claimden dat het om een ‘privébezoek’ aan de begraafplaats ging.

Meghan En Harry Begraafplaats L.a. Remembrance Day

LEES OOK:

Nu gaat ook vader van Meghan onthullingen over haar doen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP/EPA, Harper’s Bazaar/Lee Morgan