Britain Royalty

Pittige kritiek voor Meghan en Harry

Op een begraafplaats in Los Angeles legden de twee een krans bij het graf van een Canadese en een Australische soldaat. Dit in het kader van ‘Remembrance Sunday’. Het viel echter niet bij iedereen goed.

De prins en zijn vrouw konden Remembrance Sunday niet met de Britse koninklijke familie doorbrengen. Harry is na zijn laatste rondje van verplichtingen in maart zelfs nog helemaal niet terug geweest naar Engeland. Grotendeels in verband met corona natuurlijk.

Meghan en Harry kozen er daarom voor deze dag van herdenking (te vergelijken met onze Dodenherdenking op 4 mei), zelf in Los Angels – waar zij nu wonen – in stand te houden. Volgens een verklaring die ze lieten uitgaan deden ze dit ‘privé’. En juist dat schiet veel mensen in het verkeerde keelgat. Want hoe ‘privé’ is dat nog als je er speciaal extra mooie kleding voor aantrekt én een legertje fotografen uitnodigt? Het echtpaar heeft er namelijk voor gekozen bewust foto’s te verspreiden van hun privé-herdenking.

Onder meer interviewer en journalist Piers Morgan – die eerder al forse kritiek op Meghan uitte omdat ze volgens hem wel érg veel deed om de pers wakker te houden – zegt het volgende: “Mijn hemel, ze maken zelfs van Remembrance Sunday een publiciteitsstunt. Kennen ze dan helemaal geen schaamte?”

En op social media gaan comments rond die erop neerkomen dat het ’toch wel weer heel toevallig is’ dat er nét wanneer Meghan en Harry ‘privé’ en bescheiden willen herdenken, opeens fotografen opduiken. Dat was dus ook niet toevallig. En dat neemt men op de korrel. “Heel privé inderdaad, met styliste, assistenten en een fotograaf. Goed gedaan”, zegt iemand anders.

Meghan En Harry Begraafplaats L.a. Remembrance Day 1

LEES OOK:

Wát een lieve throwback van Haakon met Sverre

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Harper’s Bazaar/Lee Morgan