Harry En Meghan Verloving

‘Harry en Meghan mijden social media’

Bronnen dicht bij het stel vermoeden dat Meghan en Harry niet zo’n trek meer hebben in het gebruiken van onder meer Facebook en Twitter. Ze zouden de vele hatelijke commentaren op de social media-platforms niet meer willen accepteren.

Zelfs om projecten en samenwerkingen van en met hun stichting Archewell te delen, zouden Meghan en Harry liever kiezen voor andere manieren van uiten dan de bekende, grote social media-kanalen. Ook privé houden ze het op onder meer Twitter en Facebook voor gezien, melden ingewijden. Het stel zou geschrokken en gedesillusioneerd zijn van de vele hatelijke reacties die het ontving, ook onder de berichten die het ontving op hun Sussex Royal-account op Instagram.

Harry als Meghan hebben allebei meermaals openlijk verteld hoezeer zij zich zorgen maken om de reikwijdte en de invloed van social media. Meghan en Harry denken dat de vele doorgeslagen commentaren leiden tot verdeeldheid. Beiden riepen de grotere bedrijven – die ook gebruikmaken van social media – eerder al op meer verantwoordelijkheid te tonen in de omgang met en het managen van social media.

Deze foto van Harry en Meghan werd een tijdje terug gedeeld via het Instagram-account van Oprah Magazine. Het was de eerste officiële portretfoto van de royals sinds lange tijd.

Meghan Harry Oprah Oktober 2020

LEES OOK:

‘Band tussen William en Harry herstelt zich voorzichtig’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Instagram @sussexroyal, @oprahmagazine