Harry En William

‘Band tussen William en Harry herstelt zich voorzichtig’

Na een jaar waarin William veel boosheid en onbegrip voor Harry voelde, heeft de fysieke afstand tussen hen de broers juist goed gedaan. Er wordt veel geZoomd en nagedacht over alles dat gebeurd is.

William was not amused door de keuzes van zijn broer. Hij had ook moeite met de verhuizing naar Amerika, waardoor hij neefje Archie minder kon zien. En Harry’s fikse stappen terug uit het Britse koningshuis vielen tevens niet bij iedereen in goede aarde. Het kostte William tijd en overpeinzingen om te komen tot waar de broers inmiddels – gelukkig – weer zijn.

Zo was Harry in maart nog bij een afscheidslunch bij zijn oma, Elizabeth. Harry bezocht Engeland voor de laatste plichtplegingen. Die lunch bezocht William óók, maar enkel uit beleefdheid en respect voor zijn oma. Maar juist door de coronacrisis en de stagnatie van (kunnen) reizen over-en-weer, hebben zowel William als Harry alle tijd gehad om na te denken en te reflecteren. Ze pakten bijpraten via Zoom op. En hebben elkaars kinderen Kerstcadeautjes gestuurd. Zowel William als Harry vindt hun band te belangrijk om niet weer op te pakken. En daar wordt dus hard aan gewerkt, aan beide kanten van de oceaan.

Dan is er ook nog het voornemen van Harry en Meghan om aankomende zomer naar Groot-Brittannië te komen. Als de situatie het toelaat, zal dat het eerste moment na al ‘het gedoe’ zijn dat de broers weer herenigd worden. En Archie met zijn Britse nichtjes en neefjes kan spelen.

Op deze foto was alles nog koek en ei, een jongere George op zijn vaders arm en een vrolijke royal family

LEES OOK:

Kate vierde haar verjaardag ingetogen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA