Britain Royalty

Prins Harry vindt dat social media voor verdeeldheid zorgen

Harry werd gevraagd een opiniestuk te schrijven en hij besloot van de gelegenheid gebruik te maken bedrijven aan te spreken op hun verantwoordelijkheid om minder verdeeldheid onder het grote publiek te zaaien.

Onlangs gaf ook Harry’s tante, prinses Anne, haar mening over social media. Zij mist vooral het ‘echte’ contact met mensen, dat volgens haar nooit vervangen kan worden door apps en platforms. Harry haakt in op wat grotere bedrijven volgens hem beter en eerlijker zouden kunnen doen.

De prins vindt het hoog tijd dat bedrijven hun eigen social media-kanalen eens kritisch bekijken. En uit moeten vogelen of zij niet zelf meewerken aan een grotere verdeeldheid tussen mensen, wereldwijd of binnen hun eigen doelgroep. Harry denkt dat van verdeeldheid juist méér sprake is door het gebruik en de ‘kleur’ van social media. Hij zegt onder meer: “We hebben de kans om het beter te doen en de digitale wereld opnieuw te creëren door naar het verleden te kijken en dat te gebruiken om onze toekomst te vormen. Het kan geen toeval zijn dat de opkomst van social media gepaard gaat met een wereldwijde toename in verdeeldheid”.

Harry noemt ook de term ‘fake news’ nog. Een erg gevaarlijke trend, volgens hem. En ook op dat vlak zouden bedrijven en social media-platforms kritischer moeten kijken, meent hij. “Het internet liet ons samenkomen. We zijn nu onderdeel van een zenuwcentrum dat onze goede aard toont, maar te vaak ook onze slechte kant uitvergroot en aanwakkert”, aldus de bezorgde prins.

Lees ook:

Dit betekent de naam van de hond van Meghan en Harry

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen