South Africa Britain Royalty

Dit betekent de naam van de hond van Meghan en Harry

De zwarte labrador van het stel is al een tijdje in hun leven, maar het lukte niemand om zijn naam te raden. Die is nu wél bekend en heeft ook nog eens een bijzondere betekenis.

Dierenliefde. Van Meghan is bekend dat ze dol is op dieren. Ze heeft een enorme bewondering voor olifanten, maar iets beter te behappen in huis zijn honden. Meghan is voorstander van adopteren uit asiels. Zij en Harry hebben gezinshond Puna.

En die naam was lange tijd onbekend. Het stel haalde er plezier uit als mensen de naam probeerden te raden. Wat nooit lukte. Met het binnenkort te verschijnen boek Finding Freedom, dat helemaal in het teken staat van de twee en allerlei onthullingen doet over de breuk met het Britse koninklijk huis, is duidelijk geworden dat de hond dus Puna heet. Maar hoe komen ze aan die naam?

De reden is behoorlijk romantisch. Puna is de munteenheid van het Afrikaanse land Botswana. En in Botswana leerden Meghan en Harry elkaar écht goed kennen. Ze waren destijds al voorzichtig aan het daten en als een groot gebaar van hem naar haar, liet Harry Meghan overvliegen naar Botswana toen hij daar zelf was. Ze kampeerden samen onder de sterren en vanaf die magische trip samen was het definitief ‘aan’.

Puna heeft zich bij het stel gevoegd kort na de huwelijksdag in 2018. We hopen dat het gezin nog lang van de hond mag genieten!

Puna

Lees ook:

Meghan is vandaag jarig! We maken de balans even op

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen