South Africa Britain Royalty

Meghan is vandaag jarig! We maken de balans even op

39 jaar vandaag. Meghan en Harry ontvluchtten dit voorjaar Groot-Brittannië om zich – via een tussenstop in Canada – te vestigen in Amerika. Met de hoop van de roddelpers te worden verlost. Wat is daar eigenlijk van terechtgekomen?

De vrouw van prins Harry heeft een aardige wervelwind veroorzaakt sinds ze zich meldde aan het royal front in 2016. Nog voordat officieel bekend was dat Meghan en Harry een relatie hadden, dook de Britse pers al massaal op het stel. Het is ook maar wat aantrekkelijk: de prins die zich niet eerder voor langere tijd serieus leek te kunnen binden. En de mooie tv-actrice die het Britse koningshuis waarschijnlijk – bedoeld dan wel onbedoeld – een frissere uitstraling zou geven.

Veelbewogen jaren

Een sprookjeshuwelijk in mei 2018. En een jaartje later de geboorte van zoontje Archie. Tevens de naamgever voor hun nieuwe stichting, sinds ze de ‘merknaam’ Sussex Royal niet meer mogen gebruiken. Veelbewogen jaren. En de meningen over Meghan zijn erg verdeeld geweest steeds. Werd ze inderdaad slachtoffer van de gemene, Britse tabloids? Of stond ze maar wat graag in het middelpunt van de belangstelling en is de breuk met het koningshuis eigenlijk vooral heel zonde en te voorkomen geweest?

Ook pers in Amerika

Vandaag viert ze haar verjaardag in thuisland Amerika. In de buurt van haar moeder, Doria. Want teruggaan naar Los Angeles was een grote wens van Meghan. Zodat Archie meer tijd met zijn oma kon doorbrengen. Net zo vurig was de wens om in de Verenigde Staten dan eindelijk niet meer te kampen met de roddelpers. De fotografen in de bosjes en de grote krantenkoppen over Meghans kleding, gedragingen, uitspraken en familieverleden. Het lijkt er sterk op dat Harry en Meghan zich daarin flink vergist hebben. Ook in Amerika draait de roddelpers op volle toeren en nu worden zij niet meer beschermd door de Britse familieleden en de muren van de landgoederen waar ze konden verblijven. Sterker nog: dagelijks cirkelen drones boven hun huis, met de hoop een glimp van hen of kleine Archie op te vangen.

Rechtszaken

En dan zijn er de nog lopende rechtszaken. Meghan is inmiddels al zo’n € 75.000 kwijt aan juridische kosten. Tegen de tabloids die onder meer een persoonlijke brief van haar aan haar vader publiceerden. Toch heeft ze nog geen enkele ronde gewonnen, vooralsnog houden de uitgevers hun poot stijf en gaat de rechter (nog) niet meer in haar verhaal.

Finding Freedom – het boek

Het nieuwe boek Finding Freedom, dat later deze maand in de winkels moet liggen – en waaruit al enkele passages en details naar buiten zijn gekomen – staat boordevol verhalen over Meghan en Harry en hun breuk met het koningshuis. Het is volgens kenners bijna onmogelijk dat het stel niet zélf heeft meegewerkt aan de inhoud. En er dus bovendien een leuk zakcentje aan overhoudt straks. Toch claimen ze dat zij geen medewerking hebben verleend. Nog een mysterie, nog een bewering die lastig gestaafd kan worden. Eén ding is zeker: nog altijd weet het paar zich tot een middelpunt te maken. En duiken de media er bovenop. Het is de vraag hoe kalm Meghan haar verjaardag op haar nieuwe stek kan vieren. En tevens is het de vraag of ze dit wel daadwerkelijk zo rustig en ongestoord wíl vieren. Want helemaal geen media-aandacht meer voor dit power couple zou bijna ondenkbaar zijn.

Meghan 2

Lees ook:

Column Marc: Amalia op wereldreis

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @theroyalfamily

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen