Charles teleurgesteld in Harry om déze reden

In het nieuwe boek Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of a Modern Royal Family, valt te lezen dat Charles niet heel gelukkig was met Harry’s timing van iets groots in 2016.

Het onlangs verschenen boek doet links en rechts best wat stof opwaaien. Zo meldden we je gisteren al dat Harry’s broer William bang zou zijn geweest dat Harry vooral uit lust handelde, toen hij Meghan leerde kennen en haar in de familie wilde introduceren.

In het boek schrijven Omid Scobie en Carolyn Durand – de auteurs en beiden royalty-kenners van beroep, dat Charles op z’n zachtst gezegd teleurgesteld was met de timing die Harry destijds koos voor de bekendmaking van zijn relatie met Meghan. Dat gebeurde eind 2016. Precies op dat moment maakten Charles en Camilla ook een rondreis langs de Golfstaten. Waarvoor bijna geen aandacht meer was, omdat de pers bovenop de bekendmaking van Harry en Meghan dook. Dat stootte Charles tegen het zere been.

Volgens de auteurs kreeg Charles het nieuws over de officiële bekendmaking slechts 20 minuten voordat het ‘live’ ging, te horen. En moest hij zich zodoende haasten om meteen lovende woorden voor Harry en Meghan uit te spreken en zijn zegen te geven. Voor Harry leek het zo te zijn dat hij niet langer kon wachten. Meghan werd destijds al flink lastiggevallen door de Britse roddelpers. Met een officiële bekendmaking hoopte Harry ook een statement te kunnen maken dat alles waar Meghan van werd beschuldigd, onzin was wat hem betreft.

Harry Meghan

Lees ook:

3x de korte kapsels van Charlene

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @sussexroyal

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen