Luxembourg Royalty

Prinses Anne heeft een mening over social media

De enige dochter van koningin Elizabeth wordt dit jaar 70. In het kader daarvan werd ze een jaar lang gevolgd door een interview-team. Ze deed onder meer uitspraken over social media.

15 augustus verjaart ze. En ze is het hele afgelopen jaar gevolgd door een camera. Die beelden zijn gebruikt voor een docu over haar. Deze wordt vanaf morgen uitgezonden in Groot-Brittannië. Anne doet onder meer stevige uitspraken over jongeren en social media.

Zo zegt ze dat social media het voor de jongere generatie van het Britse koninklijk huis alleen maar lastiger maakt. Ze denkt dat de druk die zij ervaren eigenlijk alleen maar groter wordt door het gebruik ervan. “Die druk is altijd groter, want daar zijn de media in geïnteresseerd en dat is soms lastig om mee om te gaan”, meent Anne.

Ze ziet hoe groot de verschillen zijn tussen een online leven en het echte leven. “In mijn tijd had je nog geen social media. Dus waarschijnlijk heeft het alles moeilijker gemaakt. Met online technologie is in contact blijven één ding, maar het is niet hetzelfde. De mogelijkheid om mensen in het echt te ontmoeten maakt het verschil. Ik weet wat Twitter is, maar ik zou er niet bij in de buurt komen, zelfs al word ik ervoor betaald”, besluit de prinses haar betoog.

Lees ook:

Charles teleurgesteld in Harry om déze reden

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen