Koninklijke functie

“Prinses Kate keert mogelijk niet meer terug naar koninklijke functie”

Of prinses Kate nog wel terugkeert naar haar koninklijke functie, dat is nog maar de vraag. Dit staat in de Britse kranten. 

Prinses Kate maakte in maart bekend dat ze kanker heeft en daarvoor preventieve chemokuren zou ondergaan. Sindsdien is het stil rondom de prinses en is zij niet meer in het openbaar gezien. Of ze überhaupt nog wel terugkeert, dat is nog maar de vraag. 

Behandeling in alle rust 

Prinses Catherine van Wales ondergaat in alle stilte een preventieve kankerbehandeling. Britse kranten laten weten dat de kans bestaat dat ze misschien nooit meer terugkeert naar de koninklijke functie die zij eerder uitvoerde. “Ze is aan het herevalueren wat ze aankan na haar kankerbehandeling”, klinkt het.  

Lees ook: Royalty-expert onthult: “Prinses Kate is veel zieker dan gedacht”

Niet haar gezondheid in gevaar brengen 

Royalty-expert Richard Fitzwilliams vindt het niet meer dan normaal: “Wanneer Kate terugkeert naar haar publieke taken, zal dat alleen op doktersadvies zijn. En het zal heel erg gecontroleerd worden. Niemand wil dat Kate zich overwerkt, of dat ze haar gezondheid in gevaar brengt. Alles moet exact uitgebalanceerd worden.”

Lees ook: Prins William geeft weer een update over prinses Kate

kate met tas
Prinses Kate

Moeilijk om takenpakket te verkleinen

Ook al hebben de Britse kranten erover dat ze niet meer terugkeert naar haar koninklijke functie, moeilijk wordt het wel. Als prinses, en zeker als koningin later, is het moeilijk om haar takenpakket te verkleinen. Ze zal als koningin de hoogste vrouw in rang zijn en ze zal dan automatisch een drukke agenda krijgen. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES