testament diana

Dit stond er allemaal in prinses Diana’s testament 

Helaas kwam prinses Diana ze veel te jong om het leven bij een auto-ongeluk. Na haar overlijden bleek al snel dat ze haar nalatenschap gelukkig goed had geregeld. 

Prinses Diana overleed op 31 augustus 1997 bij een auto-ongeluk in Parijs, in een tunnel bij de Pont de l’Alma. Ze overleed samen met haar vriend Dodi Fayed, toen hun chauffeur Henri Paul de paparazzi wilde ontkomen. 

Groot vermogen

Na haar dood bleek dat de prinses een vermogen van 21.7 miljoen op haar naam had staan. Dit vermogen was voornamelijk afkomstig van de scheiding van Charles. Prinses Diana had haar moeder en zus Sarah aangewezen als executeurs. Zij zouden hiermee haar vermogen beheren tot prins William en prins Harry 25 jaar oud zouden zijn. 

Charles niet in testament

Prinses Diana had het testament opgemaakt op het moment dat ze nog met Charles getrouwd was. Toch stond daarin dat hij geen cent van haar zou krijgen. Naast het deel over haar vermogen, stond er ook in dat ze begraven wilde worden. 

Lees ook: Mysterie over vorstelijk testament

Diana Harrods Shrine 2
Prinses Diana en haar geliefde Dodi

Wijziging in testament

In Nederland zou een wijziging in het testament niet mogelijk zijn, maar in het Verenigd Koninkrijk is dat anders. De moeder en zus van Diana gingen na het overlijden naar de rechter om wat aan te passen. Zo wilden ze dat zeventien peetkinderen van Lady Di en butler Paul Burrell ook iets uit de erfenis kregen. Paul was jarenlang Diana’s grote steun en toeverlaat, dus was het volgens de moeder en zus van prinses Diana niet meer dan logisch dat hij ook wat zou krijgen. 

Lees ook: Het testament van prins Philip blijft geheim

Geld na de wilde jaren

De zus en moeder van Diana zouden het vermogen van haar beheren tot prins William en prins Harry 25 jaar oud zouden zijn. Ook dit hebben ze succesvol kunnen aanpassen: uiteindelijk hebben de prinsen allebei op hun 30ste zo’n 10 miljoen pond per persoon gekregen. De familieleden van de overleden prinses wilden hiermee voorkomen dat het geld op werd gemaakt tijdens hun wilde jaren. 

Lees ook: Mabel schreef Friso’s testament

Tip van de redactie

In de bestseller Diana. Haar eigen verhaal onthult Diana intieme details van haar leven. Andrew Morton biedt ongeëvenaarde inzichten, gebaseerd op geheime interviews met de prinses. Deze biografie, bijna een autobiografie, belicht Diana’s meest persoonlijke momenten. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl