prins Philip

Het testament van prins Philip blijft geheim

Het testament van prins Philip, die afgelopen april is overleden, blijft geheim, zo heeft het Britse Hooggerechtshof donderdag besloten. Hiertoe is volgens Britse media besloten om de “waardigheid” van zijn echtgenote koningin Elizabeth te waarborgen.

Geheim

Normaal gesproken worden testamenten openbaar gemaakt. Toch heeft de rechter in dit speciale geval besloten om de laatste wensen van prins Philip nog even geheim te houden voor het grote publiek. Het testament blijft nog negentig jaar verzegeld en mag ook daarna alleen in besloten kring geopend worden.

“Ik heb – vanwege de grondwettelijke positie van de vorstin – gekozen om een speciale procedure te volgen met betrekking tot de koninklijke testamenten”, aldus de rechter, die bovendien duidelijk maakte zelf niets gezien te hebben van de inhoud van Philips testament.

Volgens Britse media is de beslissing onderdeel van het proces om de privésfeer van de royals te verbeteren om zo “de waardigheid” van de Queen en haar naasten te kunnen blijven waarborgen.

LEES OOK: PRINS HARRY EN MEGHAN STAAN IN TOP 100 MEEST INVLOEDRIJKE MENSEN

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty!

Beeld en bron: ANP