Day 3 Spanish Royals Visit Netherlands

Prins William houdt tuinfeest in de regen met neven en nichten

Ter ere van koning Charles (75) organiseerde de Britse koninklijke familie een tuinfeest in Buckingham Palace. Prins William (41) nodigde zijn nichten prinses Beatrice (35), prinses Eugenie (34), Zara Tindall (43) en meer royals uit om hem dinsdag te vergezellen

Dit is de vierde Tuinfeest van 2024 tot nu toe. Koning Charles organiseerde het eerste van het seizoen, vergezeld door andere senior werkende royals, waaronder koningin Camilla, prins Edward, Sophie, de hertogin van Edinburgh en prinses Anne.

Bij het feest van dinsdag werd prins William vergezeld door de hertog en hertogin van Gloucester. Ook nodigde hij jongere niet-werkende leden van de koninklijke familie uit: zijn neven en nichten prinses Beatrice, prinses Eugenie, Zara Tindall en Peter Phillips. Zijn jongere nicht Lady Louise Windsor en neef James, Graaf van Wessex, zitten beiden nog op school en waren niet aanwezig.

Lees ook: William houdt verzoening tussen Charles en Harry tegen 

De Tuinfeesten zijn een jaarlijkse traditie van de koninklijke familie. “Gedurende elk jaar worden meer dan 30.000 gasten uitgenodigd om een ontspannen zomermiddag door te brengen in de prachtige tuinen van Buckingham Palace of het Paleis van Holyroodhouse”, klinkt het op de officiële website van de koninklijke familie. “Tuinfeesten zijn een belangrijke manier voor leden van de koninklijke familie om te spreken met een breed scala aan mensen uit alle lagen van de bevolking, die allemaal een positieve bijdrage hebben geleverd aan hun gemeenschap.”

The Sovereign's Garden Party 2024
The Sovereign’s Garden Party 2024 © Getty Images

Volgens Kensington Palace ontmoette prins William gasten uit de patronages, militaire affiliaties en passieprojecten van hem en Kate Middleton. De prinses van Wales was niet aanwezig omdat zij nog steeds behandeld wordt voor kanker. Maandag onthulde een senior assistent dat zij ‘weer aan het werk zal gaan zodra zij groen licht van de artsen heeft gekregen’.

Lees ook: Medisch team van de paus deed de operatie van prinses Kate

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES