visumaanvraag

Nu: Is prins Harry wel eerlijk geweest over drugsgebruik in visumaanvraag VS?

In de VS heeft Heritage Foundation een zaak tegen prins Harry aangespannen, want hij zou niet eerlijk zijn geweest bij zijn visumaanvraag. Hoe zit dat precies? 

In het boek Reserve van prins Harry schreef hij onder andere over hoe hij in het verleden experimenteerde met drugs. Als tiener gebruikte de prins naar eigen zeggen cocaïne. Ook heeft hij het over een voorval met paddo’s in de woning van actrice Courteney Cox. Dat niet alleen, hij gaf in zijn boek ook aan dat hij na zijn eerste date met Meghan Markle in 2016 wiet rookte. Al met al een aardig lijstje.

Zaak tegen prins Harry om visumaanvraag

Dit allemaal wordt nu tegen hem gebruikt door Heritage Foundation. De Heritage Foundation vindt dat de jongste zoon van koning Charles eigenlijk geen Amerikaans visum had moeten krijgen vanwege zijn verleden met drugsgebruik en wil dan ook dat de Amerikaanse immigratiedossiers van de prins worden vrijgegeven. In de Verenigde Staten wordt vaak een visum geweigerd op basis van een verleden met daarin drugs- en criminele activiteiten. 

Lees ook: Visum Harry hangt aan zijden draad

Associated Newspapers Libel Case
Prins Harry

Boek is geen bewijs

De Amerikaanse overheid neemt het voor prins Harry op. John Bardo, van het Amerikaanse Ministerie van Binnenlandse Veiligheid, vertelde in de rechtbank dat het boek van Harry geen bewijs was dat hij drugs gebruikte. “Iets in een boek zeggen maakt het nog niet waar”, zei hij hierover. Ook voegde hij hieraan toe dat mensen bepaalde dingen zeggen om boeken te verkopen. Volgens hem is het dan ook allemaal onzin. Ook vertelt hij dat de immigratiedossiers van de prins met daarin de visumaanvraag niet ingezien mag worden.

Lees ook: Gaat zijn drugsgebruik Harry opbreken

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl